Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sevgi, nefret ve biraz da siyaset

Sevgi, nefret ve biraz da siyaset
 

TÜM DÜNYAMIZ, ÜSTÜMÜZDEKİ RENKLER


Bir köy düşünün, yemyeşil. Ordu, Perşembe'de. Bu kadar da olmaz. Adı bende kalsın.

Yüzölçümü alabildiğince büyük. Herkesin evinin önünde, fındık bahçesi. Toprağın ne renk olduğunu unuttuğunuz bir köy, Toprağı görmek için, sonbahar ya da ilkbaharın beklendiği bir köy.

Toprak, tüm güzelliklerini, gerisinde daha neler var der gibi cömerttir. Sen hayransındır, hayran olarak bakarsın, bu eşsiz güzelliğe. Ve benim gibiler oraya sadece bakmazlar. O doğa ile beraber yaşamasını öğrenmişlerdir. Biz orada yaşar ve nefes alırız. Başkalarının anlayamacağı şeyleri oranın halkı olarak anlamlandırırız. Çünkü o yeşillikleri sevmeyi, toprağın cömertliğini ve sonrada o yeşilliklerden korkmayı biliriz. Yeşilliklerin saklağı şeytanlıklardan, aşklardan korkmayı. O duygulara hükmetmeyi. Yada o duyguların esiri olmayı.

Sadece bizim köydedir ki o kadar iddialı yazıyorum, insanlar birbirine dosttur ve dost olduğu kadar da düşmandır.

Bunları niye yazıyorum. Bir akrabamızın kızı öldü. Trafik kazasında. İlkokul 1'e gidiyordu. Herkes çok üzüldü. Bütün köy, belediye, kaymakamlık cenazedeydi. Melekti o. Ve herkes en az bir kere cenaze ağırlığını bildiği için ki -kendi adıma da konuşuyorum- çok üzüldüm. Sonra köyde konuşulmaya başlandı. Bundan 20 yıl önce de ölen küçügün babası reşit değilken, kaza kurşunu ile bir akraba kızının ölümüne sebebiyet vermişti. Herkes konuşuyor. Ve herkes cenazede ağlarken, küçük için üzülürken, akıllarında bunla dua ettiler.Dile gelmedi belki ama. Acı yeni. Ama bir gün gelecek. Ve bu akıllara gelen şey için yeni bir kavga dövüş,Yeniden üzülmeler.

-------------

Amerika  'da maratonda üç kişi ölmüş. Eyvah.

11 Eylül den sonra el atmadığı yer kalmadı. Terörist demediği grup kalmadı.

Hesaplı hesapsız konuştu.

Şimdi nereye savaş açacak. Ama açamaz da çünkü, terörist kelimesini 3 dakikalık konuşma içinde bir kere bile kullanmamış,

Yani farketmiyor, terörist olup olmaması, değilmi ki ülkende bir maratonda 3 kişi ölüyor öldürenin ne oldukları falan önemli değil. Ölmeleri gerekiyor. Ya da ....

--------------------------------

Bütün anadolu liselerinde, ilkokullarda, -hele artık 2.sınıftan itibaren- ingilizce eğitimin zorunlu olduğu bilinen bir gerçek. Bunu konuşmuyoruz bile. AB 'ye girmenin ön şartı gibi bir şey bu. Dünya ekonomik olarak globalleşirken, dil üzerindeki globalleşme İngilizce'den geçiyor.

O zaman neden bu her törende, arapça şarkılar söylemek. Arapça öğrenmek için uğraşlar. Birilerine yaranmak için kuruluşların törenlerinde Arapça birşeyler anlatmak.

Ya AB 'ye girmek için verilen uğraşılar basında anlatıldığı gibi, çok da iplemediğimiz bir durum değil. O yüzden daha eğitim alanında İngilizce mecburi ders niteliğinde.
Ya 'da AB 'ye alternatif yaratmak için uğraşıyoruz.

SEVGİLERİMLE AYRIK OTUM.

 
Toplam blog
: 96
: 369
Kayıt tarihi
: 05.09.07
 
 

Size hikayeler anlatmamı beklemeyin, halen büyümek istemeyen birisiyim. Daha çocuk, daha yaramaz ..