Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgi Böyledir İşte

Sevgi Böyledir İşte
 

İnsan bazen yüreğinde bir sarsıntı duyar, sevdikleri ve ülkesi ile ilgili, hani yağmur yağar yollar çamur olur, çukurlar gölet olurda yoldan geçen araba o Gölet’e girer ve göle ’tin tüm suyunu ve çamurunu, üstünüze baştan aşağıya sıçratır ya işte onun gibi, insanı ürküten şaşırtan anlata bildim mi acaba?

 O anda viran olmuş gibi dona kalırsınız, her yeriniz sırılsıklam olmuştur, iliklerinize işler o yağmur suyu ve çamuru, işte insan sevince sevdiklerini düşününce onun ayağı taşa değince hafiften bazen böyle bir sarsıntı duyar, gönül bağı nedeni ile sevgi dolu yüreği ile.

Bağrında ki yaraya derman bulamazsın ama o sevdiğinin yarasına merhem olursun arar bulursun. Bazıları o yaralanan yakınızın başına toplanmış sadece seyrediyordur, sadece seyrediyordur başka amacı yoktur, aklında nasıl yardımcı olacağım sorusu hiç geçmez, sadece bakar durur.

Sevdiğinizin gözlerindeki parıltı az sönmese de kararır, gibi olsa sen ondan önce kararır yok olursun, çırpınırsın, yüreğin isli lambanın isli camında yavaş yavaş sönmesi, gibi yüreğin sönmeye başlar ararsın ona çare bulmanın derdine başlarsın. İşte seven, yüreğin telaşı derdi güzelliğidir bu.

Alında ki derinleşen endişenin izleri, sevdiğinin iyileşmesi ile silinir yok olur mutluluğun, çiçekleri açar. Fani bir iz bırakmasın diye Mevla’ya dualar edilir gönülden bir saniyede binlerce dua edilir. 

Sonsuz uykuya varılması erken diye, hazin bir günde hazin son gelmesin diye.. Gözlerin kalbin dilin Rahman ile haşır neşirdir ve ömrü hayatında, hiç bu kadar dua etmemişsindir ömrü hayatında. Gözün başka hiçbir şey görmez, kalbin duadan başka bir şeyle meşgul olmaz. Sevmek böyledir.

Bir anda o hayatın bir satırlık mısra ’ya sığar dua ile dilinde gönlünde-Rabbim onu bana bağışla-gün doğmadan çıkılacaksa yola, o çıkmasın ben çıkayım, varsın her yanım buz tutsun, sen onu bana bağışla nidaları ile dualar anında edilir.

Ufukta ayrılığın alevi tutuşmadan, Rabbim o güzel gönülden gelen has duaları anında kabul eder ve sevdiğini bağışlar, bu ne mutlu bir andır..

Dilde gönülde, başlar şükür duaları ıslak gözyaşları ile damla damla. Şehrin ve sokakların kaldırımları, sanki senin ile gülüyor sanki sizinle aynı duyguları paylaşıyor, sevgi işte böyle bir şey.. Herkesin bu güzel sevgiler ile kalbinin dolması dileğim ile selam ve dua ile..

Mehmet Aluç

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..