Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '10

 
Kategori
Deneme
 

Sevgi de, aşk da iki kişiliktir

Sevgi de, aşk da iki kişiliktir
 

Sevgi de aşk da iki kişiliktir


Sevgi ve aşk olmadan bu dünyadaki hayatta olmazdı.

Milyonları televizyona kilitleyen Aşk-ı Memnu dizisinin temelinde de aşk vardır.

Sadece diziler mi, şarkılarda hep aşk üzerinedir çoğu zamanda vuslat üzerinedir. Yani vuslat bitince, özlem bitince insanlarda şarkı, şiir yapma isteği de azalmaktadır.

Ama aşk ve sevgi konusunda bilmediklerimiz vardır.

Bir kişi başka bir kişiyi severse, o başka kişinin de kendisini sevmesini beklemektedir. Bunun kendisinin hakkı olduğunu düşünmektedir. İki kişinin birbirini sevmesi tabiî ki ideal bir durumdur. Böylesi burum da muhteşem aşk olur. Fakat durum her zaman vuku bulmaz Bulması da zaten doğanın yapısına aykırıdır. Karpuzu sevmemiz durumda, karpuzunda bizi sevmesini beklemek gibi bir şeydir.

Ama yapılacak bir şeyler zaman vardır. Sevdiğimiz insanın hoşlandığı şeyler vardır. Bunları bilirsek, uygularsak başarılı da olabiliriz. Kızlar için doğum günleri, bazı özel günler önemlidir. O günlerde bir hediye almasanız bile açacağınız bir telefon size bir şey kaybettirmez. Sevgi aslında cebinizdeki telefon kadar yakındır bize.

Gerçi bu durum ilişkiden ilişkiye farklılık gösterir. Çünkü bazı ilişkiler çaba göstermeden yaşanır. Buna beklentisiz sevmek, aşık olmakta diyebiliriz. Bunda her şey doğaldır.

Bir de çaba gösterilen ilişki vardır. Burada birlikte olmak için uğraş vermek gerekir. Ama bu da bir tarafın verdiği çaba ile olmaz. Bir taraf bir adım ileri atarsa, diğer tarafın iki adım gelmesi gerekir. Ama bir taraf bir ileri adım atıyor, diğer taraf iki adım uzaklaşıyorsa, ilişkide sorun var demektir. Sonunda bu ilişki bitmeye mahkumdur. Biter ve ardında kırık bir kalpte bırakır.

Sonucu ister olumlu, ister olumsuz olsun, her ilişkiden öğreneceğimiz bir şeylerde mutlaka olur. Bir defa seveceğimiz, evleneceğimiz insanı, beynimizle değil de, yüreğimizle seçersek, ilişkiler konusunda her zaman başarılı olabiliriz.

Bir de unutmayalım ki, sevgi de, aşktda iki kişiliktir.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..