Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sevgi dünyayı kurtaramaz

Sevgi dünyayı kurtaramaz
 

Sevgi çiçek bahçelerinde geçerlidir; hayatın arka sokaklarında sevginin esamesi okunmaz. Sevginin hayatı güzelleştirdiği tartışılmaz. Sevgi olmasa yaşayamayız. Sevgi isteklerimize yön verir. Yüreğimizin kılavuzudur. Onunla nefes alırız. Sevgi her şeydir ama kötülükleri önleme aracı değildir. Kötülükleri önlemenin aracı başkadır. Öncelikle insanlar kötülük yapmak zorunda kalmayacaklar. Sonra akıl ve elinde sopa olacak.

Amerika Afganistan’a asker yerine misyoner gönderseydi daha mı az kan dökülürdü? Gerçi Taliban, Kabil mezaristanda misyonerlere muhteşem bir karşılama töreni yapar idi ama hani dokunmadı diyelim, İsa’nın nur yüzlüleri Afganistan’da birlik ve barışı sağlayabilirler miydi?

Dünyanın dağları çakallarla dolu olup insancıkların tek başlarına bunlarla mücadele etme şansı bulunmadığından dua sena ve temenni temenna sesleri evrenin göklerinden çağlar boyu hiç eksik olmamış, derviş-tekke ikilisi kalplere mührünü basmıştır.  

Tanrının iyi kalpli zavallı kulları kötülüklerin önüne geçemeyince adına sevgi dedikleri bir güce sığınmışlar. Sevgi hem aciz hem de sahtekârların kolayca kullandıkları bir maske. Şeytanın yüzünde bile sevgi ifade eden masumiyet yaratılabilir

 Hiç yüreğinde sevgi olanın elinde kılıç olur mu? Yatırlarına yüz sürdüğünüz pir tayfası küffar dedikleri Tanrı’nın kullarına kılıç çalacaklarına gönül bahçelerinden çiçek toplasalardı ya.

 Sevgi güçsüz insanların gücüdür. Kötülük yapmayanlar zaten yapamayacak olanlardır. Onlar içlerinde sevgi değil, korku olduğu için böyledirler.

Allah dünyayı yönetmek için insanlara akıl ve güç vermiş. Bu gücü kullanacağımıza kuşlu caminin önüne oturmuş “Ey insanlar birbirinizi sevin” diye vaaz veriyoruz.

Aslında biliyor musunuz bu, hırsızların ve katillerin oyunu. Sevgi masallarıyla bizi uyutup malı götürüyorlar. Bu sitede sevgi üzerine yazanların yazılarını örneğin PKK’lı katiller okumuş olabilirler mi? Bu nedenle bir tane olsun askeri öldürmekten vazgeçmişler midir? Kime yazıyorsun o zaman bunları? Bana mı? Ne gerek var ki; ben zaten iyiyim! Kötülere işlemeyen bıçağı ben nedeyim!

Bugün insanlar sevgiyle kötülüklerin önleneceğine inanıyorlar. Sorunsuz bir dünyada yaşasaydık belki olurdu. Adamı aç bırakıyorsun, sevgiden bahsediyorsun. Rüzgâr dallarını kırınca çiçekler bile birbirine kızar. Sevgi savaşı niye önleyemiyor? Savaşanların yüreğinde sevgi yok mu? Niye birbirlerini öldürüyorlar? Ortalık güllük gülistanlık olacak; sevgi hazretleri gelip başköşeye kurulacak. Marifet katilin yüreğine girmek. Ne sokamıyorsun ya! Hak Çalabım nidalarıyla büyümüyor mu bu manyaklar! Yok, kardeşim, sevgi mevgi hikâye. Ben sevgiyle insanların yola geleceğine inanmıyorum. Size sevgiyle davrananlar, kötülük yapmayanlar hiçbir zaman kötülük yapmayacak olanlardır. Çoğunun da zaten cesareti yoktur.

Sevgi güzeldir şüphesiz. Yaşadığımız dünyayı ve hayatı anlamlı kılar. Sevgi bir yandan merhamet, dürüstlük gibi insanlık değerleriyle kalplere ulaşmaya çalışırken öte yandan da beğeni, hoşlanma duygularıyla hayatın güzelliklerini anlama ve görme imkânı sağlar.

Burada itiraz ettiğimiz konu sevgiye kötülükleri önleme misyonunun yüklenmesidir. Hatta öyle ki dünyayı sadece sevginin kurtaracağına inananlar var. Ordular bile gereksizmiş. Düşman gelince niye kaçıyorsun o zaman? Çağır sevgi dedeyi halletsin. “Sevgi katili engellesin” Sevgi polis mi de katili engelleyecek?

Kötülük çok etkili bir güçtür. Bir mum yakarsınız ortalık yavaş yavaş eh işte öyle aydınlanır ama sönünce birden kapkaranlık olur. Yüreğimizdeki sevginin de ne kadar olduğunu bilmiyoruz ki. Bugün sevdiğimiz kimseden yarın nefret ediyoruz. Yani sevgimiz de garanti değil.

Ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum, şans da kötüye yardım ediyor sanki. Katillerin işlerini yaparken zorlukla karşılaştıklarını duymadım. Biz tuvalete gitsek donumuz kapıya sıkışıyor.

Size Mevlana’yı anlatanlar, Mevlana’nın dönerken cebinden altın kesesini çalan hırsızdan bahsetmiyorlar.

Camide, tekkede, Mekke’de hapishaneden daha fazla ölüm olmuştur çünkü hapishanede gardiyan var.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..