Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '14

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Sevgi emekti

Sevgi, sözcüğü, anlam olarak büyüklüğü tartışılmaz. Bu kelimenin anlamını sorsanız, her insandan ayrı bir yanıt alırsınız. Her insanın sevgiyi alma ve verme şekli farklıdır çünkü. Fakat sonuç olarak, sevgi sevilene, verilen, bir armağandır. Verilen armağanın, ambalaj farkı, içindekinin, kalitesini etkilemez. Yalın, bir sevgi sözcüğü söylemekten imtina eden yürekler, almak için çabalayan insan için, ambalaj, önemlimidir sizce.

İnsan emek verdiği her şeyi sever. Çocuklarımızı, neden severiz bu kadar hiç düşündünüz mü? Çünkü onları ilmek ilmek, işleyip büyüten biziz. Her ilmeğinde emeğimiz olduğu için, onları, hayat boy severiz. Sevgiye, emek verirsek, sevgiliyi severiz. Verilen emekte, geçen zaman vardır. Yaşanmış iyi kötü anılar ve fedakârlıklar vardır. Onun için, vaz geçmeden önce uzun uzun düşünürüz. Verdiğiniz emek sizi düşündürür. Şimdiki, sevgilerin, çabucak, tükenmesi bu yüzden. Verilen emek çaba olmadığı için, bitmesinin de pek önemi olmuyor.

Bir yerlere tıkanıp kaldığında hayat, soluk almak güçleştiğinde, yüreğin susup mantığın sürüklediği bedenini, sevgiye çevirmeli insan. Yeni patikalar, yeni yollar bulmalı, yüreğini ferahlatacak. Yeni insanlar bulmalı sonsuz sevip, sevgiden yollar sunmalı. Her gece, ölüme bir adım yaklaştığını, zamanın bir nehir kendisinin bir sal olduğunu, o dursa da yolculuğun devam ettiğini bilmeli. Hayatı ertelediyse eğer, önce sevdiklerin inle yeniden başlamalı hayata. İlla büyük acılar çekmemeli, hayatı anlamak için. Dikeni yüzünden hesap sormak yerine güle, derin bir soluk alıp hapsetmeli kokusunu içine. Karda yağmurda, fırtınada, boranında, isyanda öfkesinde, hatırlamalı sevgiyi ve sevmeye değer her şeyi. Çalışmadan başarıyı, mutlu etmeden, mutlu olmayı, sevmeden sevilmeyi beklememeli.

Herkese yetecek kadar büyük olmalı sevgisi insanın. Fakat kapasitesi sınırlı olmalı ki, yüreğinin, sevdiklerine hakkını verebilsin. Yaşam denen yol, bir sınavsa eger, asla vazgeçmemeli sevmekten.

Sevgililer gününüz kutlu olsun. Sevgiyle kalın. 

 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..