Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Okullar
 

Sevgi Evi'nde 45 anka kuşu

Fevzi Çakmak Lisesi'nde öğrenim gören 45 öğrenci, Cumhuriyetköy Galip Öztürk Sevgi Evi'nde kalan çocuklarla birlikte mutluluğa kanat çırptı.

Fevzi Çakmak Lisesi'nde öğrenim gören 45 öğrenci, yüreklerini, sevgilerini, umutlarını yanlarına alarak Cumhuriyet Köyü'ne doğru yola koyuldu. İhtiyaç listesini gizlice edindikleri Galip Öztürk Çocuk Sevgi Evi'nin öğrencilerini ziyarete giden lise öğrencileri, yüreklerini aş ederek Yuva'da kalan çocuklara verdi.  Sevgi Evi'nde kalan çocuklarla kısa sürede tek yürek haline gelen liseliler, Anka Kuşu Efsanesi'ni akla getirdi. 

Efsaneye göre, doğadaki tüm kuşlar, Anka Kuşu'yla ilgili anlatılanları dinleyerek büyürmüş: 'Anka Kuşu, dünyanın en güzel kuşu... Anka Kuşu, dünyanın en büyük kuşu... Anka Kuşu, dünyanın en güçlü kuşu...'.
 
Bir gün içlerinden birisi 'Ben Anka Kuşu'nu bulmaya gidiyorum! Kaf Dağı'na kanat çırpacağım! Var mı benimle gelmek isteyen?' deyince, beraberinde on binlerce kuşu da alarak yola koyulmuş. Kaf Dağı'na doğru giden kuşlar, Anka Kuşu'nu görmek ve ona dokunmak hayaliyle, günlerce gecelerce kanat çırpmışlar. Haftalar haftaları, aylar ayları kovalamış.

Gün geçtikçe Anka Kuşu'nu görmeye gelen kuşların sayısı azalmış. Önce binlere, sonra yüzlere; sonunda ise onlara düşmüş. Kaf Dağı, 9 ayın ardından ufukta belirdiğinde, kafileden geriye yalnızca 6 kuş kalmış.
 
Büyük bir yorgunlukla Kaf Dağı'na gelmiş kuşlar. Tepede büyük bir mağara varmış. Üzerinde ise şu sözler yazılıymış:

"Anka Kuşu diye bir şey yoktur! Anka Kuşu, buraya ulaşmayı başaran 6 kuştur..."
Fevzi Çakmak Lisesi'nin 45 Anka Kuşu, haftalardır sürdürdükleri hazırlıkları tamamladıktan sonra, Sevgi Evi'ne doğru kanat çırptı. Kimisi palyaço kostümü giydi, kimisi de canından çok sevdiği müzik aletini çocuklarla paylaşmak için en ufak bir tereddüt yaşamadan beraberinde getirdi. Müzikler çalındı, oyunlar oynandı. Renkli kalemlerle herkes birbirinin yüzünü neşeyle boyadı. Çocukların sevinç çığlıklarıyla, liselilerin kahkahaları birbirine karıştı.
Etkinliğe katılan 45 öğrencinin peşi sıra dört öğretmen de bu güzel güne eşlik etti: Fevzi Çakmak Lisesi'nden Müdür Yardımcısı Sinan Tuncay, Edebiyat Öğretmeni Sezer Hindistan, Matematik Öğretmeni Hüseyin Ulus ve İngilizce Öğretmeni Özlem Öztürk, Sevgi'nin Ruhuna CAN verdi.

Sımsıkı sarıldı birbirlerine Sevgi'liler. 9-10 yaşlarındaki çocuklar, Sevgi Evi'nden ayrılmak zorunda olan 13-15 yaşlarındaki abilerini, ablalarını muhabbetle kucaklayıp, umutla yolcu etti. Sevgi'nin Başkenti'nden muzaffer bir subay edâsıyla dönen liselilerin yüreklerine sakladıkları tek ganimet: Sevgi'ydi.

 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 5
: 122
Kayıt tarihi
: 16.03.13
 
 

Gaziantep Üniversitesi MYO Radyo TV ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm..