Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgi sevdiklerinin mutluluğu için onlardan vazgeçebilmek mi

Sevgi sevdiklerinin mutluluğu için onlardan vazgeçebilmek mi
 

Burcu Göker Düğünde


Pamela'nın çağrısı ile arabalara yönlenen aile fertleri yarım saat sonra Düğün yemeğinin gerçekleşeceği restoranın önünde arabalardan inerken çok neşeli gözüküyorlardı. Düğün yemeğinin verileceği restoranda herşey çok şık ve güzel düzenlenmişti. Bütün masalar çok şık çiçeklerle bezenmiş, herkese içinde çikolatalar olan minik düğün şekerleri hazırlanmıştı. Ebru, Ural, Pamela, Bop ve Burcu'nun babası ve ben aile masasında oturuyorduk. Burcu ve Eric ise tam ortada kendileri, için hazırlanmış özel bir masada  nedimeler ve sağdıçlarla birlikte oturacaklardı.

Düğün davetiyelerinde düğün seramonisi belirtilirken düğün yemeği için üç ayrı seçenek sunulmuş ve birini tercih etmemiz istenmişti. Et, balık ve tavuk menüleri olan bu yemek çeşitlerinden herkes ıstediğini seçmiş ve önceden bildirmişti. Büyük bir neşe içinde yenen bu düğün yemeği bütün aile fertleri ile bizi daha bir yakınlaştırmıştı. Yemek sırasında en çok dikkatimi çeken arada bir herkesin alkışlaması oluyordu. Sonradan öğrendiğime göre bu bir adetmiş. Herkes alkışlayınca damat gelini öpecekmiş. Böylece orada herkes gelinle damadın bu çok mutlu gününe şahitlik ediyorlardı.

Yemeğin sonunda ortaya düğün pastası geldi. Düğün pastası üç katlı ve çok şıktı. Gelin ile damat beraberce pastayı kestiler ve birbirlerine yedirdiler. Düğün pastası ile içilen şampanyalardan sonra sıra Michigan Gölünde yapılacak tekne gezisine gelmişti. Gülüş cümbüş tekrar arabalara binildi ve Harbor Lady adlı teknenin Michigan gölünde yapacağı  gezisinin başlayacağı iskeleye doğru yola çıkıldı.

Harbor Lady adlı bu tekne çok şık ve bu geziler için özel kiralanan bir tekne idi. Düğün organizasyonu için ayarlanan tekne çok konforlu idi. İçinde açık büfede her türlü içki ve mezenin olduğu teknede ayrıca ufak bir orkestra da müzikle gezintiye neşe katıyordu. Burcu ve Eric neşe içinde tekneye binerken bizim sanat fotoğrafçısı hanım ve amatör fotoğrafçı kızlarımız da bu anı ölümsüzleştiriyordu. Bütün davetliler tekneye bindikten sonra Tekne hareket etti ve yavaş yavaş Michigan Gölünde süzülmeye başladı. Hava nefis, müzik harika idi. Herkes ellerinde içki kadehi Burcu ile Eric'in teknenin güvertesinde mutluluk  içinde yaptığı dansa eşlik ediyordu. Göl kenarında birbirinden güzel evler sıralanmıştı. Hava gittikçe kararmaya ve akşam olmaya başlamıştı. Akşamla beraber serinleyen havadan etkilenmemesi için Burcu'nun sırtına  beyaz şalını örttüm. Ama ben şalı örttükçe Burcu sırtından atıyordu.

4 Saat süren bu güzel tekne gezisinden iskeleye inerken ışıl ışıl gözüken tekneye dönüp baktım. Amerika'dan iki gün sonra Burcu'yu burada bırakıp ayrılacaktık. O an düşündüm. Burcu ile kalbimin bir parçasını da burada bırakacağım düşüncesi içimi sızlattı. Sevginin sevdiklerinin mutluluğu için onlardan vazgeçmek olduğunu bir kez daha anladım.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..