Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevgi tohumları

Sevgi tohumları
 

Kolay elde edilen sevgi çabuk tükenir....


SEVGİ zamanla başlayan, açıklanması ifadelere sığmayan ve sonsuzluğa doğru giden derin bir duygudur. Sevgi aniden oluşmaz, zamandır sevgiyi yeşerten ve büyüten. Tıpkı kucaklamaya kollarımızın yetmeyeceği bir ağacın, zamanında nokta kadar bir tohumla hayata başladığı gibi. En uzun yolculukların bir adımla başladığı gibi, gerçek sevgilerde küçük bir tebessümle başlar. Daha sonra ise onu içimizde büyütmek adına nedenler ararız. Tıpkı bir çiçeğin açmak için sebepler bulduğu gibi. Onca ağırlığa rağmen sevgisi uğruna üzerindeki karları delip, hayata merhaba diyen kardelen gibi..

Sevgili uzakta da olsa, ona karşı duyulan özlem sevgiyi her zaman sıcak tutar. Yürek sevgiliye kavuşmanın özlemiyle yanar. O özlem ki, değeri hiçbir şeyle ölçülmez. Teni tenine değmeden, dokunmadan da seversin. Dudaklarında adını sayıklarsın hiç durmadan. İsyansız, sessiz çığlıklarla, yalnızca düşlerde seversin onu. Bir şelaleden akan su berraklığında, sevgiyle esen bahar rüzgarı ılıklığında seversin onu. Issız ve yalnız gecelerde, gökyüzüne bakarak uzaktaki bir yıldız umuduyla çaresizce seversin onu. Bugünsüz, yarınsız ve doğacak bir çocuk gibi hep yeni ümitlerle seversin.

Gerçek sevgilerde, sevilen ne kadar uzakta olursa olsun sevgi daima büyür. Yalansız olduğu için hiçbir güç onu durduramaz. Yeter ki, yüreğine o tohum ekilmiş olsun. Eğer yürekten sevmiyorsa sevilen, onunla hayallerde kurduğun hayatına tecavüz eder ve hayallerini gebe bırakır. Sonrasında ise, ne zaman doğacağı belli olmayan düşlerle başbaşa kalırsın.

Yüreğinizden sevgi tomurcukları hiç eksilmesin. Hayatınızın ve gözyaşlarınızın kıymetini bilin, onları haketmeyenler için harcamayın....


Mustafa TARKAN

 
Toplam blog
: 88
: 1496
Kayıt tarihi
: 06.05.09
 
 

İzmirli 1968 doğumluyum. Kamu kuruluşunda İnşaat teknisyeni olarak çalışmaktayım. Hayatta güzel ve y..