Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgi ve aşk bir bebektir, beslenmek İster..

Sevgi ve aşk bir bebektir, beslenmek İster..
 

''Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa da, evlenmeden önce sık sık birbirlerini çok sevdiklerine dair ne kadar da dil dökmüşlerdi.

Ama şimdilerde, küçük bir söz, ufak bir hadise aralarında orta çaplı bir kavganın çıkmasına yetiyordu. Bir akşam oturup ilişkilerini gözden geçirmeye karar verdiler. Her ikisi de, boşanmayı istememekle beraber, işlerin böyle gitmeyeceğinin farkındaydılar. Erkek, "Aklıma bir fikir geldi" dedi.

"Bahçeye bir ağaç dikelim ve eğer bu ağaç üç ay içinde kurursa boşanalım. Kurumaz da büyürse bunu bir daha aklımızdan geçirmeyelim. Bu süre içinde de ayrı ayrı odalarda kalalım." Bu ilginç fikir hanımının da hoşuna gitti. Ertesi gün gidip bir meyve fidanı aldılar ve birlikte bahçeye diktiler. Aradan bir ay geçti. Bir gece bahçede karşılaştılar. Her ikisinin de elinde içi su dolu birer bidon vardı.''

Tıpkı hikayede ki gibi;

Evliliklerde de sevgiyi aşkı büyütmek için, uzun süre yaşaması için, bir bebek veya bir fidan, bir çiçek gibi her döneminde kendine özgü beslemek büyütmek gerekiyor. Tıpkı ekilen bir çiçeğe veya bahçemize ekilen bir fidana düzenli su verip toprağını havalandırmak gibi.

Nakış nakış, ilmek ilmek işlenmek ister sevgi ve aşk.. Kolay değildir onu büyütmek, uzun ömürlü yapmak, sürekliliğini sağlamak.. İhmale, ilgisizliğe, saygısızlığa, bakımsızlığa gelmez öyle... Darılıverir, çürüyüverir, ölür gider... Hassastır, kırılgandır, naziktir, bakım ister, özen ister, fedakarlık ister, özveri ister..... Biraz ilgini gösterdiğinde, şımarır, çoşar, beklediğinden daha fazlasını verir sana, ama bir de tersi olunca kimse tutamaz onu, ilgisiz ve bakımsız bıraktığında, hoyratça davrandığında beklemediğin bir anda terkediverir seni.

Yalnız evliliklerde tek taraflı beslenmeyle, tek taraflı özveriyle sağlıklı ve uzun ömürlü bir sevgi ve aşk büyütemeyiz. Her iki tarafında aynı oranda ve aynı şevkle adı sevgi, aşk olan bebeği beslemesi, ilgi, şefkat ve saygı göstermesi gerekiyor..

Evlilikler de hayal ile gerçek birbirini örtüştürmediği için, belli bir noktadan sonra fikir ayrılıkları, çatışmalar ister istemez boy gösterir felaket çanları çalmaya başlar... Bu noktadan sonra bebek veya ekilen fidan hastalanmıştır artık... Şayet bunun farkında olup tedavisi erken ve bilinçli yapılırsa hayata döndürülür ve sonuç sevindiricidir.. Tıpkı sağlıklı büyüyen bebek gibi veya kurumayan fidan gibi..

Aşkımızı, sevgimizi dev bir çınar yapmak için birlikte besleyelim....

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..