Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '19

 
Kategori
Özel Günler
 

Sevgi ve Paylaşım Günü ...

Sevgi ve Paylaşım Günü mü? "Bir de bu mu çıktı şimdi?" dediğinizi duyar gibiyim. Hayır yeniden yaratılmış uyduruk özel günlerden biri değil. 

Her şey 14 Şubat’ sevgililer günü kutlamalarına yönelik elştirel bir yorumu okumakla başlamış. Hikayemizin ana kahramanı Haluk İlhan, uluslararası bir şirketin satış direktörlüğünü yapan aynı zamanda yazar bir yürek dostu. Haluk İlhan, 9 Şubat günü Twitter’da okuduğu bir paylaşımın ardından etkilenmiş ve hiç tanımadığı insanların hayatlarına güzel bir anı bırakmak için harekete geçmiş. 

Twitter da okunan "Sevgililer Günü'nde ıvır zıvır hediye almak yerine, birkaç çocuğa kışlık kıyafet alsanız cümlesiyle hazırlıklar başlamış. Aslında bu mesaj Sayın İlhan için bir kaç yıldır aklında dönen bir fikirmiş ancak çevresindeki herkesin Sevgililer Günü beklentileri, çılgınlıkları düşünülünce fikrini ortaya atmaktan vazgeçmiş. En sonunda başka birinin daha onunla aynı fikirde olması heyecan ile çalışmasına sebep olmuş. 

"Sevgi Günü" diye yola çıkıp bir şeyler yapsam kimse katılır mı?" dedim diyor. Sosyal medyada aktif bir kullanıcı olan İlhan, bu cümleyi ortak paylaşım ağında ortaya atınca, kendisiyle aynı fikirde olan bir çok insani yürekle karşılaşmış. 

İlhan, daha önce Kamboçya’ya gittiğinde orada ev yapan Ayşe Bilim’le görüşmüş ve bir evin maliyetini öğrenip, İstanbul’a döndüğünde bir kampanya başlatmış. Üç günde bir evin parasını toplayıp göndermiş, kapısına da "Damlaya Damlaya Ev Olur Kampanyası'ndan" yazdırmayı başarmış yüce yürekli bir insan.

Dünya hala yaşanabilir bir yerse, emin olun hala yüreklerinde insan gibi bir kalp taşıyanların sayısının çok olmasındandır. Önceki kampanyasının başarısına güvenerek çıktığı yolda bu seferde başarılı olmayı başarmış. İnanılmaz sayıda talep ve ilgi görmüş. Bu heyecanı paylaşan dostu Tülin Akbulut'un teşviği ile kendisi gibi yardımlar düzenleyen başka birine daha ulaşmış. Haluk İlhan, Ramazan Mervan Kurt ile halkaları birleştirip uzunca bir zincir oluşturmuşlar. 

"14 Şubat Sevgi Günü'nde 1400 çocuğa 1400 oyuncak" başlıklı kampanyaya dahil olurken İlhan'ın önerisi ile oyuncak ile birlikte mont, bot gibi kışın zaruri ihtiyacları olan kıyafet yardımı yapmaya karar vermişler. Tanıştıklarında Kurt, kendisine 500 oyuncak açıkları olduğunu söylemiş. Oyuncaklar çok geçmeden tamamlanmış. 

Bu arada yardımlar gelmeye devam ederken İlhan'ın arkadaşları Suzan Niazi, 12 yıldır benzer yardımlarda gönülü olarak görev alan Sevgi Gürünlü Er de ellerinde listeler olduğunu söyleyince, yardımlaşmanın çapı büyümüş. Batman Yamanlar İlkokulu  34 çocuk, Diyarbakır Ergani Ortaokulu'nda 48 çocuk ve Konya Çumra Cumhuriyet İlkokulu'nda 24 çocuk, Mardin Yüceli İlkokulu'nda 16 çocuk toplamda 122 çocuk listesi gelmiş.

Yardım ulaştırılacak, Sevgi ve Paylaşım Günü'nü anlamlandıracak liste belirlenince ihtiyaçları temin edecekleri yer arayışına girmişler ve ardından kendileri gibi şahane insanlardan birine daha rastlamışlar. Zafer Alkan, çocukların ihtiyaçlarını tespit edip, bütçesini planlamış. Ertesi gün 122 çocuğa Mont – Ayakkabı hazırlanmış, paketlenmiş ve kargoya verilmiş. Yeniden bir araya gelen paylaşım ekibi, arta kalan bütçeyle yeni ihtiyaç sahiplerini tespit etmişler. Hakkari'de bir okulda öğrenim gören 77 çocuğa da ulaşmayı başarmışlar. 

15 Şubat Cuma akşamı, tam 1400 oyuncak ve 199 çocuk için kıyafet kampanyasını tamamlamışlar. Hediyeleri alan okullarda görevli olan öğretmenler tarafından iletilen çocukların mutlu fotoğrafları, teşekkür videoları, yüzbinlerce hediyeden daha anlamlı olmalı. Yürekten tebrik ediyorum. 

14 Şubat'a sığmayan aşk günlerinize farklı bir anlam katmak isterseniz, bunun ne kadar kolay olduğunu anlamışsınızdır sanırım.  Sevgi ve Paylaşım Günü'nün aslında bir takvimi olmadığını belirterek her birinize bu yazıyı okuduktan hemen sonra hassasiyet gösterip, paylaşmayı, dünyayı bir anlıkta olsa güzelleştirmeyi seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. 

Dünyada sadece kendinizin olmadığını hatta başka hayatlara dokunmadan yaşamanın anlamsız olacağını anlamadan yaşadım demeyelim. 

 

 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..