Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevgi yaşamdır

Sevgi yaşamdır
 

Son zamanlarda hayatımızdaki pek çok kavram gibi sevgi kelimesinin de anlamını çarpıttık, içini boşalttık.

Bütün bir yıl, pek çok haber kanalında gençlerin birbirini bıçakladığı, öldürüldüğü ile ilgili haberler yayınlandı. Peki neden? Hayatımızdaki pek çok kavramın yozlaştırılmasından dolayı. Örn; Bir genç sevdiği genç kendisini terkettiği veya reddettiği için diğerini vuruyor. Kanallarda yayınlanan dizilere bakınca genellikle seven fakat karşılık bulamayan kişi sevdiğini elde etmek için, sözüm ona sevgisinden dolayı her türlü haksızlığı kendi hakkı olarak görüp çevresine vurdumduymazca zarar verebiliyor. Bunun adına da "sevgi" deniliyor.

Bu acımasızlığın adı gerçekten "sevgi" olabilir mi acaba? Sevgi çok yüce bir duygu olup, beraberinde saygı, hoşgörü, anlayış, kabul etme, güven ve gerektiğinde özgür bırakabilmeyi getirir. İki kişi arasında olabileceği kadar diğer insanlara, doğa’ya, hayvanlara gösterilebilen sınırsız bir duygudur. Dizilerde ve diğer programlarda gösterildiği gibi ucuz ve basit olmayıp, tam tersine emek ve sabır ister.

Sevgi’nin olduğu yerde kabadayılık, zorbalık, kıskançlık gibi korku yüklü duygulara hiç yer yoktur. Hele hele "Ya benimsin, ya kimsenin" gibi saçma düşünceleri içinde hiç barındıramaz. Zaten böyle olumsuz bir düşüncenin ardındaki duygu kaybetme korkusu ve güvensizliktir.

Böylesine zorbalık ile beslenen günümüz dünyasında hiç değilse sevgi gibi yüce ve güzel bir duyguyu olduğu gibi korumaya özen gösterelim.

Çünkü biz insanlar dahil herkesi ve herşeyi sevgi besler. Savaşların, katliamların, zorbalıkların, açlığın kol gezdiği bir ortamda yapılan yayınlar, diziler ve diğer programlar ile sevgisizliği ve nefreti besleyip, büyütmeyelim.

Böylesine olumsuz bir duyguyu beslemeye devam edecek olursak bunun sonucu herkes için korkunç ve ölümcül olacaktır. Oysa, sevginin kendisi paylaşım, hoşgörü, şefkat ve saygıdır. Kısacası, sevgi yaşam’dır.

Bu nedenle daha güzel ve kalıcı bir ülke ve dünyayı hep birlikte kurabilmek için bizlerin ilk ve tek amacı sevgi olmalıdır. Çünkü, bütün kalıcı güzelliklerin yolu sevgiden ve dolayısı ile emek’ten geçer.

Emek ve sevgi dolu bir dünya için birlik olalım.

(http://www.pusula.tv)

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..