Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

12 Mart '09

 
Kategori
Aile
 

Sevgi yolu

Sevgi yolu
 

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla çeşitli kuruluşların düzenledikleri panel ve toplantılarda kadınların aile içi sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı dile getirildi.

Çok kısa olan insan hayatı aile içi şiddetle cehenneme çevrilebilir. Her iki cihanda cennet var iken cehennemi seçmemek için, huzurun sağlanabilmesi adına aile bireylerinin her biri üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olmalıdır. Saygı sınırları aşılması ile karşılıklı söylenen küçük düşürücü sözler, incitici davranışlar tamiri imkânsız yaralar açar.

Yuvamızda mutlu olmanın yolu eşlerin birbirine anlayış, hoşgörü ve saygı çerçevesi içinde davranmasından geçer. Eşler birbirlerine verdikleri değerleri davranışlarına yansıtmalıdırlar. Ev işlerinde eşler birbirine yardımcı olmalı ve bundan duyulan mutluluk eşlere yansıtılmalıdır. Tartışmalarda yaralayıcı sözler söylemekten kesinlikle kaçınılmalı; çocukların, aile büyüklerinin ve arkadaşların yanında asla tartışılmamalıdır. Geçmişte yapılan hatalar sohbet konusu olmamalıdır. Hataların düzeltilmesi için sabırlı ve hoşgörülü olun ve zaman tanıyın. Kendiniz için istediğiniz güzel şeyleri eşleriniz içinde isteyin. Bir karar alırken istişare edin. Aksi takdirde taraflardan biri kendisini değersiz hissedecektir. Unutmamalı ki sürekli görüş ayrılığı zamanla gönül ayrılığını da getirir. Birbirine değer veren, yardımlaşan, paylaşan ve dış dünyadan gelen zorluklara beraber göğüs geren ailelerde hiçbir şekilde şiddetin yaşanması mümkün olmayacaktır

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..