Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sevgi Yolu

  

Sevgi yoluna baş koyanlar şöyle derler;

“ Sevgi her şeyden daha değerlidir. ”,

 “ Biz sevgiden yapılmışız, Sevgi yapmak için buradayız”

Çoğumuz bu sözleri biliriz ve doğru olduklarına inanırız. Fakat yine de kardeşler, dostlar, milletler arasında kavga gürültü hiç eksilmez. Suikast girişimleri, öldürme, yargılama, suçlama, zarar verme olayları yüzyıllardır devam edip duruyor. Tüm bunların sevgi adına yapılan yanlış uygulamalardan kaynaklandığına inanıyorum. 

Bence sevginin peşinden koşarken seçtiğimiz yanlış uygulamalardan biri kendimizi feda ederek diğerlerine sevgi göstermek diğeri ise kendimizi daha çok severek sevgiyi öğrenmek. Sevgi uğruna kendimizi feda ettiğimiz de sevgiden çok çaresizliği deneyimliyoruz. Çünkü başkalarının hayatını yaşamaya başlıyoruz. Hayallerimizden vazgeçiyoruz. Bu durumu şöyle bir analiz ettiğimizde böyle bir sonucun tohumunun sevginin peşinde koşmak yerine sevgiyi garanti almak olduğu kolayca anlaşılır. 

Kişi böyle bir durumu fark ettiğinde yani kendini feda ederek sevgiyi yaratamayacağını anladığında ise neler oluyor?

 Bu sefer de kendini düşünmeye odaklanıyor. Böyle bir tohumun sonucu ise hırs ve aç gözlülük çemberi oluyor. Bu çember içindeyken başına gelecekler ise çok net; Çevresinde hiç kimse kalmıyor. Çünkü sadece kendini düşünen bir kişi ile kimse birlikte olmak istemez.

 Birbirine zıt olan bu iki uygulamadan ağzı yanan kişi ne yapıyor?  Her şeyi oluruna bırakmayı seçiyor. Yapılacak bir şey yok diyerek “pes” ediyor. Bu sefer de “Hem kendini hem de diğerlerini var ederek sevgi yapmayı gerçekleştirmenin”çaresini arıyor. İnsanlarla olan ilişkilerinde kendini feda etmeden dostlarım, düşmanlarım, nötr hisler beslediklerim şeklinde ayrım yapmadan hepsine eşit davranarak sevgi yapmaya odaklanıyor. Sevginin dışarıda değil de içeride olup olmadığını öğrenmek adına zihin, beden ve ruhunu arındırarak içindeki sevginin ortaya çıkmasını bekliyor. Bunun için de öfke, kızgınlık, korku, çaresizlik, tereddüt, şüphe, üzüntü gibi halleri deneyimlediğinde bastırmak yerine bu duygularla zaman geçirmeyi tercih ediyor. Sigara, içki içerek ya da aşırı çalışmaya odaklanarak bu hisleri başından savmaya çalışmıyor. Çünkü kendine ve diğer insanlara ancak bu şekilde anlayış gösterebileceğine biliyor. Ve her seferinde kendine şunları hatırlatıyor;

 “ Hadi, şu an neler hissettiğine odaklan, bir çok insan da senin gibi bu duyguların pençesinde ve çok acı çekiyor, eğer bu duygularla birlikte olmayı başarabilirsen, diğer insanların neler çektiğini anlayabilir, hatta neden bu kadar zalim olduklarını keşfedebilirsin. Onlara karşı anlayış göstermek ve de daha fazla sevgi yapmak için bu duygularla birlikte olmaktan daha bilgece bir uygulama olabilir mi? Diğerlerine anlayış göstermek için geçerli nedeni ancak bu duygularla birlikte olduğunda  yaratabilirsin. Şimdiye kadar bu uygulamayı hiç uygulamadın. Belki aradığın cevapları bu uygulamayla keşfedebilirsin. Kim bilir!”

 Her Daim Sevgi ve Işıkla

www.nefestr.com

sibel.kavunoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..