Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Sevgi yumağında temel yükseliyor

Sevgi yumağında temel yükseliyor
 

‘Minik Kalplerle El Ele Derneği Bartın’da sevgiye temel attı’’


 ‘Minik Kalplerle El Ele Derneği Bartın’da sevgiye temel attı’’

 ‘’MİNİK KALPLERLE ELELE DERNEĞİ  ‘’

Birkaç ay öncesine kadar MİKA-DER ismini pek azımız duymuştu. Sosyal destek Gönüllüsü Özge Karakuş Kumluca Yatılı Bölge Okulu’ndaki öğrencilerle başladığı SEVGİ YÜRÜYÜŞÜNDE İstanbul’dan birkaç iyi insanın elinden tutup ilimize getirdi. Minik Kalplerle Elele Derneği (MİKA-DER) Başkanı Nesrin ERCAN, yönetim kurulu üyeleri Bartın’da iki bloktan oluşan ve kimsesiz çocukların kalacağı sevgi evleri yapılması için kolları sıvadırlar. Temeli atılan tesisler ailelerinde sorun yaşayan, öksüz, yetim korunmaya muhtaç miniklerin sıcacık yuvası olacak. Minik Kalplerle El Ele Derneğinin Bartın’a gelmesinde Bartınlı sosyal destek gönüllüsü Özge Karakuş büyük çaba sarf etmiş ve dernekle irtibata geçerek ilimize davet etmişti.

 Minik Kalplerle Elele Derneği (Mika-Der), Bartın’da korunmaya muhtaç çocukların kalacağı Sevgi Evleri yapmak için Bartın Valiliği ile protokol imzalamasının ardından süreç hızlı bir şekilde devam ediyor. Vali İsa Küçük, projenin 3 ay içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Türkiye'nin değişik illerinde korunmaya ihtiyaç duyan çocuklara kalplerini açan, sevgilerini veren Minik Kalplerle El Ele Derneği Başkanı Nesrin Ercan ve yönetim kurulu anneler ve babalar, çocuklar hiç üzülmemeli, herhangi bir sorunla karşılaşmış, devlet korumasına muhtaç çocuklarımız için çarpan kalpler Bartın’dalar. İlimizde daha önceden planlanan bir sevgi evi yapma projesi vardı. Valiliğimiz, Bakanlığımız ve Minik Kalplerle El Ele Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştireceği projenin artık temelini atıyoruz. Sadece Bartın değil, tüm Türkiye için ihtiyaç olan bir proje. Korumaya muhtaç çocuklarımızın kalacağı bu sevgi evinde çocuklarımızın rehabilitasyonu da yapılacak. Proje kısa sürede bitirilerek, minik kalpleri ağırlamaya başlayacak" dedi.

 MİKA-DER

 Mika-Der, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Yuvaları ve Yetiştirme Yurtları ile burada yaşayan çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Amacı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuva ve yetiştirme yurtlarında yasamak zorunda olan çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirerek eğitim, spor, müzik, tiyatro alanları yanında psikolojik olarak da destek verebilmektir.

 Türkiye'de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı yuva ve yurtlarda yaşayan tüm çocuklara ulaşarak  ve yaşam şartlarını iyileştirebilmeyi hedefleyen Minik Kalplerle El Ele Derneği (Mika-Der) Marmara Üniversitesi Matematik Kulübü tarafından düzenlenen "Yılın En Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu" dalındaki ödüle ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen "Sosyal Sorumluluk  Onur ödülüne" layık görüldü.

 YILDIZLARA TUTUNMAK

İşte bütün mesele bu

  Ellerini açıp kayıp yıldızları bulmak

 Galaksinin en uç noktasına varabilmek

 Bir körpe bakışlı yalnız yıldıza

 Peşine takılmak, kuyruk olmak

 Sonra tüm evreni dolaşmak ardı sıra

 Ta ki mavi küreye varana kadar

 Sonrası düşünmeden atmosfere dalmak

 Ardından minik kalplerle el ele her yerde

İşte bütün mesele bu, yıldızlara tutunmak….

 

GÜNGÖR YAVUZASLAN

 

 

 
Toplam blog
: 16
: 400
Kayıt tarihi
: 27.06.12
 
 

1974 tarihinde Bartın’da dünyaya gelen Güngör Yavuzaslan ilk ve orta öğrenimini Bartın’da tamamla..