Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgi

Sevgi
 

Sevmek gerek sevilebilmek için, ya da farkında olmak için sevginin, yaşatmalı insan yüreğinde sevgiyi. Karşısındaki insanı sahiplenmeden, bir eşyayı sahiplenir gibi. Özgürlüğü yok etmeden sevmeli, değer katmalı, yoksa adı sevgi değildir yaşadığımızın.

Sahip olamadığı sevgilisini öldüren kişi sevmişmi dersiniz? Sevmek yok etmekmidir ki? Yoksa sevdiğinin yüreğinde ki sevdayı, sırf sevdiğinin mutluluğu içinmi yaşamalı, Aşık Veysel misali. Hani bilinen bir öyküdür belki yada çoğunuzun bilmediği öyküdür Veyselinki. Karısı sevdiği adama kaçar bir gece yarısı tüm kaçaklar gibi, bir süre sonra ayağındaki ayakkabının rahatsızlığına dayanamaz kadın, ayakkabılarını çıkarır ve içinde bir tomar para bulur. O kocaman yürekli adam sevdiği kadının yoksulluğunu bilir ve sıkıntıya düşmesin diye kendisini terkeden sevdiği kadına yardımcı olur, terkedilirken bile. Sevmek böyle birşeydir işte ne olursa olsun asla vazgeçmemek sevmekten. Hani şairin dediği gibi, sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı?

Sevgi üzerine neler yazıldı neler ama işin sanırım en önemli kısmı karşındaki insana bir eşyadan öte bir anlamla bakabilmekte sorun. Özgürlüğünü kısıtlamadan ve yaşamını daraltmadan sevmektir aslolan. Tüm değerlerine ve benliğine saygı duyarak. Yoksa boğarcasına ve öldürürcesine sevmek sevgi olmasa gerek. Sadece doyumsuzluğumuzun ve bencilliğimizin dışavurumundan öte bir anlamı kalmayan bir yüreksizlik yankısıdır.

Oysa şiir tadında yaşamalı hayatı sevdiğini şiir tadında yaşatmalı ve her olursa olsun yürekteki o ateş asla sönmemeli ki sevgiler yalan kalmasın hayatta. Hangimiz tasasız ve kaygısız sevebildik ise yaşama yaşam katmışızdır. Yok korkulardan ve kaybetmekten korkuyor isek sevdiğimizi, sevgimizin gerçekliğini sorgulamalı belkide. Son kaçan trende belki bize yer kalmamıştır kimbilir.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..