Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '09

 
Kategori
Dostluk
 

Sevgide sınır tanımayanlar örgütü (SSTÖ)

Sevgide sınır tanımayanlar örgütü (SSTÖ)
 

Sevgiye her zaman yeri olan yüreği kocaman dostlara...


2.BÖLÜM

Her rüzgâr savuracak bir toz bulur.

Her hayal yaşanacak bir can bulur...

Her düş gerçekleşecek bir umut bulur...

Kolay bulunmayan tek şey güzel bir dostluktur.

Başta çekinerek yaptık yorumları. Sonra ısındık ruhlarımız birbirine alıştı. Ama hep samimi ve aşağılamadan yapıcı olsun diye yaptık, eleştirimizi, yorumlarımızı.

Sevinçlerimizi , üzüntülerimizi paylaştık. Hatta geçmiş sevdalarımız hakkında dedikodu yaptık. Yaşanan aşkları anlattık. Siyasi eleştiriler yazdık. Çocukluğumuzu, öğrencilik yıllarımızı, ilk aşklarımızı paylaştık yazılarımızda. Ya da özlemlerimizi, yaşayamadıklarımızı. Özel günlerde mesajlaştık, doğum günlerini kutladık bildiklerimizin. Çevre ve doğaya ilişkin, hayvan haklarına ilişkin duyarlılık gösteren yazılar yazdık. Tabi ki, çocuk haklarına, kadın haklarına insan haklarına ilişkin yazdık. Yazılanları okuduk ufkumuz gelişti. Başka pencereden bakmayı öğrendik olaylara ve dünyaya. Bakış açımızı genişlettik. Hepimiz insanların mutlu olmasını istedik. Dünyamızı güzelleştirmek adına yazdık.Bu dünya hepimize yeter dedik. Bizim de tuzumuz olsun istedik.”Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” felsefesini şiar edindik. Savaşların son bulması, açlıktan insanların ölmemesi için sesimizi duyurmak istedik. PAYDAMIZA İNSAN’I KOYDUK. Ve büyüdük deniz olduk. SEVGİ DENİZİ.

SEVGİDE SINIR TANIMAYANLAR ÖRGÜTÜNÜ KURDUK (SSTÖ)Nazım’ı okuduk birlikte;

O halde sevgi denizindeki dostları…

SEVGİDE SINIR TANIMAYANLAR ÖRGÜTÜ(SSTÖ)

Üyelerini tanıyalım….

KÜÇÜKSOLUCAN: Aslında insana sevimsiz ve itici gelen solucanlar onun yazıları ve duruluğu ile çok sempatik oldular. Daha 18 yaşında ve aklı başında. Yüreği kocaman. 12 Eylül faşizminin apolitik gençlerinden değil. Yaşama dair ne varsa ilgili ve duyarlı, samimi, gözleri ışıl ışıl. Yarınlar adına UMUT verici. Uyutulamayanlardan. Dünyaya farklı gözlükle bakabilen cesur yürekli bir üyemizdir. Okumak bir tutku onun için. Arabesklikten hiç hoşlanmaz. Örgütümüzün Öğrenci işlerinden sorumludur.

ŞERİFE MUTLU: Adı ve kişiliği birbiriyle örtüşen nadir insanlardan biridir. Mutluluk abidesidir. Dupduru, huzur veren insanı dinlendiren bir ifade hakimdir yüzünde. Doğuştan Öğretmen. Özçekirdeği sevgiden yaratılmış. O kadar ki hızını alamayıp yaptığı heykellere bile sevgi aktarmaktadır. Evrenin dilini çözmek için görevlendirilmiş, yeryüzünün sevgi elçisidir. Ruhu ve vicdanı nilüfer çiçeği gibi temiz. İnsan olabilenleri takmış peşine gelmiş sevgi denizine.Berrak sular dolduruyor yarınlara. Rotası Akdeniz’den geçen tüm gemilere sevgi yükler, Torosların doruklarından esen rüzgarlara sevgi üfler. Tüm şiirleri sevgi tüter. Okuyan herkese umut eker. Güneşten korunmak için geniş açılı pozitif gözlük takar. Örgütün kurucu başkanıdır.

UTKU AKSU: Ruhu sürgün yemiş olması nedeniyle derin bir of çekerek yüreğini parçalamıştır. Hala yüreği kanamaktadır.. Sevi yorganını örtmüş üzerine rüyalarında, kaybettiği sevgilisini aramaktadır. O nedenle gözleri hep rutubetlidir. Özgür ruhunu beyaz kağıdın semalarında uçurmak için şiir yazar. Yazdığı şiirler insanın ciğerine kadar işler. Sözcüklerin ta kök hücrelerine kadar iner.Sözcüklere karşınacımasızdır. Sözcükleri oya gibi nakış nakış işler. Onun yazılarını okumak çok sağlam yürek ister. En az 250 gr olmalıdır. Öyle ki kabuk bağlamış yaralar bile kanar. Örgütün Almanya sorumlusudur.

MAVİDÜŞLERİM: Şu an kendisi izinlidir. Şiirlerini okuyunca mavi düşlere dalardık. Şimdi yokluğunu fırsat bilen bazı üyelerimiz bizleri karadüşlere salmaktadır. Bunların başında da Esmerkız, ekinsuu ve Utku Aksu gelmektedir. Lütfen hemen geri gelin mavidüşlerim.

ZİRVE VE CAFER DEMİRTAŞ: Şiirin doruklarına çıkmışlar. Sözcükleri şahikaların kuytularından (zulada kalanları)) özenle topluyorlar.Her sözcük farklı çiçek kokuyor dizelerinde. İlkbahar coşkunluğunda içimiz serinliyor okurken şiirlerini. Hiç yürek değmemiş sözcükleri salıyorlar sevgi denizine. Özgürlük ve demokrasi paydaşlarına saygı ile bütün statükoculara tokat gibi kanırta kanırta yazıyorlar. Hazırlıklı olmalıyız yanımızda mutlaka bir sözlük bulundurmakta yarar var. Dağarcığımıza yeni sözcükler taşnıyor onların dizelerinde.Yavaş yavaş ve sindire sindire içiyoruz umut dolu şiirlerini. Özgürlük kokuyor sözcükleri.

AYRINTIDA GEZİNMEK: İnsana dair ne varsa tüm ayrıntılarına kadar ilgilenir. Sevdalıdır yüreği. Şiirlerinde yalnızca sevda ve sevgi akar. Bizim es geçtiklerimizi O didik didik eder. Sevgisizliğe hiç ama hiç tahammülü yoktur. Hiçbir ayrıntıyı atlamaz. Doğa hayranı olmasında, ayrıntıları merak etme duygusunun rolü büyüktür.İçi içine sığmadığından, içi-dışı gibidir. Yani içi dışı birdir. Sevgiyi kucakla dağıtır. Şah damarına basmamaya özen göstermeliyiz. Çok hassastır da ondan söylüyorum. Örgütün kurucuları arasında yer almıştır.

SON TUAL: Ankara’nın ağır abi havasından yorulduğu için tatile çıktı.Sessizliği seçti, Hüzünlerini yalnızlığıyla paylaşmaya gitti. Çocukluğunda hep İçi pamuk dolu bir bez bebeği olsun istedi. Elleri kolları örgüden, sarı saçları ipten örülmüş yanakları al al boyanmış olsun. Konuşamadığından kimse gözlerinden bu masum isteğini anlamadı. Alınan plastik bebek moralini çok bozdu. Bu yüzden psikolojiyi ilgi alanı olarak tercih etti. Mutluluğun resmini çizmek için uğraşıyor. Sonbaharda dinlenmiş olarak aramıza katılacaktır. İyi tatiller diliyorum. Kendisi örgütümüzün kurucuları arasındadır.

HATİCE ATALAY: Oturmuş çeşme başına, babası saz çalıp türkü söyler. Hatice aralarda Hayyam’dan şiir okur. Matematikçi olmasına karşın evdeki hesap çarşıya uymayınca vazgeçmiştir. Radyo Barışta yaşamın kıyısında düş kurar. Sevgiye , sevdaya dair kurduğu düşlerini rüzgara üfleyip Anadolu’ya yollar. Serçeşme sofrasını hazırlamış dostlarını bekler paylaşmak için güzellikleri. Hep beraber diyebilmek için. Doğada türkülerle iyi bir gün geçirmek isteyenler hiç vakit kaybetmeyin. Serçeşme sofrası kuruldu. Buyurun sofraya. İletişim sorumlusu

Devam edecek….

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..