Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '09

 
Kategori
Dostluk
 

Sevgide sınır tanmayanlar örgütü (SSTÖ)

Sevgide sınır tanmayanlar örgütü (SSTÖ)
 

Gelsin tüm dünyaya HÜMANİZM


7.BÖLÜM

Bir bir kayboluyorsa

Değerleri,

Uzaklaşıp, dışlanıyorlarsa

ÖZLERİNDEN

Varsın yokolsun

Sevgiyi

Özçekirdeğine

Geçiremeyenler.

Biz bize yeteriz,

Belki de,

Kabuk değişimimizdir

Gidenler…..(Şerife Mutlu SSTÖ Genel Başkanı)

SEDAT ÇALIŞKAN: Çarşambayı sel aldığı yıllarda selden kurtulmayı başaran bir dost.Tamamen Rastlantı sonucu kurtulmuştur. Halkın diliyle şansı yaver gitmiş.Aylardan Haziran, sağnak olarak yağan yağmurla birlikte Çarşambayı sel almış gitmiş. Geriye Perşembe kalmış. Sedat Bey o saatlerde Terzi Fikri’nin yanındadır. İki yakasını bir türlü bir araya getiremediği gömleğini, cebi delik pantolonunu tamir için gitmiştir.Hani Fikri Sönmez. Fatsa’nın, hatta Türkiye’nin dünya ülkelerinin bile tanıdığı. Hayatta kalmasını ona borçludur. Terzi Fikri’ye senin bu iyiliğini nasıl öderim diye sorar. Fikri;burada bir terzi yeterli sende şu gıda işlerine bir el at. Hormonlu ürünler, genleri değiştirilmiş sebze ve meyveler insan sağlığına kafa tutuyorlar. Hadlerini bildir. Sonra şu Karadeniz’de silah kullanımı arttı. Bireysel silahsızlanma konusunda da mücadele etmelisin. İnsanların mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmalısın. Biliyorsun bireyler mutlu olmadan toplum mutlu olamaz. Sedat Bey’in canına minnet. Zaten doğum anında ilk yıkama suyuna yurtseverlik kremi katmışlar, Ruhuna da sosyalistlik katmışlar. Fikri’nin sözleri üzerine tuzu biberi olmuş. O günden beri ilkeli antiemperyalist, paylaşımcı, devrimci değerlerinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Örgütün Karadeniz sorumlusudur.

MOR OKYANUS: Yaşadığı şehir Aydın. O nedenle kafatasının içi aydınlıktır. Yüreği pırlantadan yapılmış, okyanus kadar derin, okyanus kadar geniş okyanus kadar mavidir.İçi yalnız sevgidir.Işık saçan gözlerinde gülümsemesi hiç eksik olmaz.

Hep sevgiyle bakar insanlara. Beden dilini kulanmada ustadır. Kendisi ufak zayıf birisidir. Tahminen sıfır beden. Ama bir yürek var okyanus kadar. Hep sevgi kokar.

Çoğu kez onu oturmuş kendisini almış karşısına kendisiyle sohbet ederken, kendisini eleştirirken, takdir ederken, engelleri aşma konusunda matematik problemi çözerken görebilirsiniz. Yada mehtaplı gecelerde yalnızlıkla karşılıklı kadeh kaldırırken görebilirsiniz. Tüm yazılarını böyle gecelerde yazmıştır. Daha ayık bir mehtaplı gecesi olmamıştır. Sevdası, bir çocuk gibi masum ve çıkarsızdır. Hiçbir kimseye eğilim bükülmez. Başı daima dik ve haksızlıklara asla boyun eğmez bir kişiliktir. İsyanlarını mor bir uçurtmayla gökyüzüne salar. Bir vapur kiralamış Vuslat vapuru. Dümene geçmiş yol alıyor maviliklerde.Sevgilileri, kavuşamayanları toplar her limandan. Bu gemi ücretsizdir. Bilet paraları Sponsor SSTÖ tarafından karşılanmaktadır. Tüm sevenleri sevgi denizine taşımaktadır. Kendisi Ege Bölgesi sorumlusudur.

PROMETHEUS : Kendisi Zeka tanrısı olması nedeniyle insanoğlu tarafından deli olarak adlandırılır. Hani bazen güneş kaybolur ya Güneş tutulması) işte güneşi çalan adam budur. Ateşi alan olacaktı. Hepinizden özür dilerim. Sezgisi yüksektir.

Kendisini anlatacak alfabe daha icat olmamış. Onu genellikle çocuk gözlükleri takmış usta şairlerin dizelerinin içinde oynarken görürüsünüz. Şiirlerin ceplerini karıştırır durur. Deli çocuktur takma adı. Aslında deli olduğunun bir çok kanıtı vardır. Bunlardan bazılarını(tespit ettiklerimi) sizlerle paylaşınca sizde aynı kanıya varacaksınız.Öncelikle bütün haksızlıklara muhaliftir. Tutturmuş ben dünyalım da dünyalıyım. Dilim, dinim, ırkım, rengim yok diyor. Yarin yanağından gayri her şeyi paylaşırmış. Çöpten ekmek toplayanlara, Afrika’daki açlara, savaşta ölenlere ağlarmış. Dünya nimetlerini herkes eşit paylaşsın zengin fakir olmasın diyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi kitapları çok seviyor, müzik dinliyor, türkü söylüyor bir de şiir okumaz mı.

Eee elbette normal birisi olamaz. Deli demelerinde yerden Göğe kadar haklılar.

Elinde sevda kuşu, kıpkızıl yüreği sevda dolu. Sevda haritası önünde, sevgi denizi rotası. Delilerin ortası. İşi taşımacılık yükü sevda.

Deli taşımaktır sevgi denizine örgütteki görevi. Burada bululan tüm üyelerde aynı delilik belirtileri mevcuttur.

BİRKAN CAN : Az konuşan, çok okuyan, yaşamın her alanı ile ilgisi olan bir can.

Türk Dil Kurumu kurallarına uymadığı için Bircan CAN yerine Birkan CAN olarak kütüğe kaydı yapılmıştır. Her şeyin özü ile ilgilenir. Yüzeysel bakmaz olaylara. Derinliklerine inmekten hiç çekinmez. Çünkü bilgi birikimi nefesi derinlere inmesine yeterlidir. Düşünürken de derin düşünür ve bir savdı gibi çapraz sorgular. Peşin hüküm vermekten her zaman kaçınmıştır. Düşündüğü zaman yaşadığının farkına varır. Sapla samanı asla birbirine karıştırmaz. Her zaman eylemleri bilincine odaklıdır. Sapla saman bir karışırsa ayıklamak olanaklı değildir. Bilincine kimsenin müdahale etmesine izin vermez. ABD de dahildir buna.Gerçi doğuştan ABD Emperyalizmi dedin mi midesi bulanır banyoya kendisini zor atar. O nedenle yanında hep bir poşetle dolaşır. Birisi yolda emperyalizmden bahsediverirse yolları pislemeyeyim diye.Yılışıklığın, yaranmacı siyasetin, faşizan saldırganlıkların egemenlerin değirmenine su akıttığını ilk tespit eden arkadaşımızdır.

Diğer yandan her Ulusun kendi kaderini tayin etme hakkının olduğunu savunmaktan çekinmemiştir. Olaylara sığ bakmanın kitle bilincini bulandırdığını, aman- sendeciliğe sürüklediğini kendi gözleri ile görmüştür.

Çocuklara güzel bir dünya inşa etmek için inşaat işiyle uğraşmaktadır. Asla çimento ve demirinden çalmamıştır.Depreme dayanıklıdır. Rahatlıkla dost konut sitesinden ev alabilirsiniz. Sevgi denizinde UMUT inşası ile yetkili üyemizdir.

Yüreğimdeki Evren

Yaşam aç kollarını,

Sana koşuyorum.

Tüm akülerim pozitif yüklü

Bir dünya kuruyorum yüreğime.

Toprağı, havası, suyu sevgiden

Savaşları, barışa dönmüş

Çocukları ağlamayan.

Topraklarında: mayın yerine,

Çiçekler ekilmiş bir dünya.

Piyasalarında para geçmeyen,

Her şeyin sevgiyle alındığı

Sevgiyle verildiği

Sevgi bileti alamamış insanların,

Kapısından giremeyeceği

Bir dünya.

Düşünceler ekiyorum imgelerime,

Mutluluk ve umutlar açacak,

Geleceğime.

Bir dünya kuruyorum,

Yüreğimdeki evrene,

Çağrım sevenlere.

Şerife Mutlu (SSTÖ Genel Başkanı)

......

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..