Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sevgili Genel Başkanım,

Sevgili Genel Başkanım,
 

Geri dönmelisiniz ,yapacak çok şeyiniz var daha.


11.05.2010

Sevgili ve saygıdeğer Genel Başkanım;

Bu satırları dünden beri dindiremediğim gözyaşlarımla yazıyorum size. Dün periyodik toplantılarımızı yapmak üzere ilçemdeydim. İlçe her zamankinden çok kalabalıktı. Herkes sizin yapacağınız açıklamanın saatini beklerken zaman geçmek bilmiyordu sanki. Yönetim toplantımı bile yapamadım.

Nihayet o saat geldi ve televizyona odaklandık. Televizyonun bulunduğu salonda çıt çıkmıyor ve heyecanlı bekleyiş sürüyordu. Sizin ne kadar gururlu bir devlet adamı olduğunuzu bilmemize rağmen içimizde ufakta olsa istifa etmeyeceğinize dair umut kırıntıları vardı.

Sizi dikkatle izliyor dinliyorduk.

Ne zaman ki;

“Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Bu hukuksuz ve ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bir bedeli varsa ve bu bedel CHP Genel Başkanlığından ayrılmaksa o bedeli de ödemeye hazırım. Benim CHP Genel Başkanlığından istifa etmem hiçbir şekilde bu komploya teslim olmak ya da kaçmak anlamına gelmez. Tam tersine bu bir meydan okumadır... Benim istifa kararım, hem Türkiye siyasetini hem CHP'yi yeniden tanzim etmek isteyenlere bir imkân tanıyacak hem de CHP'ye bu komplo ile hesaplaşma fırsatı verecektir” diyerek istifanızı açıkladınız işte o zaman top yekûn yüreklerimizden canımızı çok acıtan feryatlar koptu ve bu kararınıza isyan ettik.

Erkekli, kadınlı tüm üyelerden gözyaşları sel olmuş zemine damlalar halinde dökülüyorlardı. İlçemizden sanki bir cenaze kalkıyordu. Bazı arkadaşlarımız çocuklar gibi hıçkıra, hıçkıra yüksek sesle ağlıyorlardı. Bir liderin ne kadar çok sevildiğinin göstergesiydi bu.

Sevgili Genel Başkanım,

Size hazırlanan bu komplo üzerindeki hassasiyetinizi anlamam mümkündür. Komplo aslında Atatürk ilkelerine ve CHP ye yapılmıştır. Bizler örgüt olarak sadece size inanmakla kalmıyor, sizin ne kadar dürüst ve ilkeli bir genel başkan olduğunuzu da biliyoruz.

Bizler kabullenemesek bile devlet adamı olarak sizden bekleneni yaptınız. Onurlu bir şekilde istifa etmeniz belki birçokları için doğrudur hatta bazıları sevinebilirler de. Bizler ise örgüt olarak tam tersine, bizi bu şekilde bırakmanızı kabullenemiyoruz.

Onurunuz zedelenmiş olabilir, çok kızgın olabilirsiniz ama size güvenen örgütünüzü ve CHP ye umudunu bağlamış olan bunca halkınızı terk edemezsiniz. Affedersiniz ama buna hakkınız yok.

Yineliyorum;

Sizin gururunuz bizim gururumuzdur, size yapılan komplo hepimizedir. Bu komplo sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, partili veya partisiz tüm Atatürkçülere yapılan bir darbedir. Bizler bu darbenin altında ezilmeyeceğiz dik duruşumuzu sürdüreceğiz.

Bizleri Silivri’ye kapatamayanların, bizleri daha fazla ezmelerine izin vermeyeceğiz. Bunu ancak sizinle birlikte başarabiliriz. Bu ülkeye Baykallar kolay gelmiyor, kolay yetişmiyor.

Sizin gibi onurlu, Türk Siyasetinde çok emeği olan, deneyimli, bilgili, sicili tertemiz, yolsuzluğa bulaşmamış, emperyalistlere diz çökmemiş, CHP yi yeniden var etmiş bir Genel Başkanı böyle düzmece, adi, alçak komplolar ile yok sayamayız.

Değerli Genel Başkanım;

Mücadelemizi sürdürebilmek için geri dönmelisiniz. Atatürk düşmanlarını ve hainleri sevindirmemelisiniz. Bu sizin vatana borcunuzdur.

Sizin kararınızı saygı ile karşılamakla birlikte kabul edemiyoruz ve de etmeyeceğiz.

Eğer bir il başkanı (Gürsel Tekin) bu kararınızı televizyon kanalından duyup ve 72 milyonun önünde gözyaşlarını tutamayıp ağlıyorsa, ne kadar sevildiğinizi örgütün sizden asla vaz geçemeyeceğini bilmenizi arz ederim.

Bu satırları bu sayfada alenen yazmakla belki parti suçu işliyorum ama hiç önemli değil. CHP bensiz de olabilir ama sizsiz asla olamaz.

Sevgili Genel Başkanım;

Sizi ikna edene kadar gerekirse kapınızda yatacağız. Tıpkı Tekel İşçilerimiz gibi orada kamp kuracağız. Örgütünüzü, halkınızı bu zor dönemde bırakamazsınız. Tekrar ediyorum buna asla hakkınız yoktur.

Ben şu satırları yazdığım sırada Maltepe Gençlik Kollarımızın Ankara’da açlık grevine başladıkları televizyon kanallarından yayınlandı. Evet, örgüt daima yanınızda olacaktır. Bu sadece bir başlangıçtır.

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Saygılarımla Bilgilerinize arz ederim.

CHP. Kadıköy Kadın Kolu Başkanı

Tünay Süer

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..