Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '20

 
Kategori
Güncel
 

Sevgili sigara tiryakileri??

Birgün bırakacağım, sadece dudak tiryakisiyim, içime çekmiyorum, tiryaki değilim arada içiyorum diye kendinizi ve karşınızdakileri kandırıp durarak yıllardır sigara içip durdunuz. 

Dertlendiniz içtiniz, sevindiniz içdiniz, canınız sıkıldı  içdiniz, gösteriş olsun elim boş kalmasın bari  diye yine içdiniz... Kısaca sigara içmek için sürekli bir neden ürettiniz.

Eskiden nerede olursanız olun istediğiniz yerde istediğiniz kişiyi rahatsız edebilme lüksüne sahip özgürce sigara içme döneminin altın çağlarını yaşarken birde baktınız   durumlar değişti. 

İlk yasak kapalı alanlar için getirildi. Sonrasında  otomobilinizde içmeniz yasaklandı. En sonunda olan oldu cadde ve sokaklarda bile sigara içemez oldunuz??

Tam anlamıyla köşeye sıkışmış durumdasınız.??

Size 2. Sınıf vatandaş muamelesi yapılarak mağdur ediliyorsunuz  ??

Gelen tüm bu yasakları sigara dumanı ile mağdur ettiğiniz kişilerin sizin için düşündükleri kötü dileklerin bedeli olarak da düşünebilirsiniz??

Ben kendi adıma alınmış olan bu kararlardan çok çok memnunum ?? cümlelerin sonundaki gülümsemelerden de anlaşılacağı gibi çok keyif alarak yazdığım yazılardan birtanesini şu an okumaktasınız ??

"Bu keyif ne için? "diye bana hesap soracak canım arkadaşlarıma:) 

*Artık yerlerde sigara izmariti olmayacağı için! 

*Sigara içenlerin sigara dumanını umursamazca  üfleyerek oksijene karışmasına neden olmalarının önüne bir nebzede olsa geçileceği için! 

*Milletin ağzından burnundan çıkardığı dumanı içime çekmek zorunda kalmayacağım için! 

*En güzeli üzerime sigara dumanının sinmesinden doğan kötü korkulardan kurtulacağım için!

*En önemliside sevdiğim kişilerin kendilerini bilerek ve isteyerek zehirlemelerini daha az izlemek zorunda kalacağım için!! ??

Dost acı söylermiş o yüzden kızmayın ??

Lise den yeni mezun olduğum dönemlerde yerel bir radyoda program yapmaya başlamıştım Yaptığım programlardan birinin  konusu sigaraydı.

Ama sigaranın insanı zehirlediği ve havayı kirlettiği kısmı konu dışıydı.. Esas konum sigarayla kız tavlama ve maddi güç gösterisi yapma ile ilgiliydi??

Yeni nesil gençler sigaranın sağlığa zararvermesi dışında böylesi yan etkilerinin olduğunu anlayamaz tabi bu etkiyi 80 ve 90 lı yıllarda yaşayanlar daha iyi anlayacaktır. Yeni neslin anlaması için ben ufak bir özet geçmek isterim :) 

Sigarayla kız nasıl tavlanırdı:) 

Sahil yürüyüşü yapan genç delikanlılar ya gömleğinin ön cebinde ya da kot pantolonunun arka cebinde sigara paketleri taşırlardı. Bu sigara paketlerinin baş kısmında yazan  marka isimlerinin cepte taşınırken görülmesi ve okunabilir olması şarttı çünkü işin can alıcı kısmı paketin markasının okunabilir açıklıkta kalabilmesinde saklıydı. Gözleri henüz dünya zenginliklerinin gerçekte ne olduğunu göremeyecek kadar  açılmamış  o dönem kızlarının saf kalbi, bu kadarına tav olabilcek düzeydeydi.?? o yüzden o dönem delikanlılarının kız tavlama işleri bu kadar basitti??

 O zamanlar Parlement ve Marlboro içmek çok havalıydı. Kız tavlama taktiği bu markalar üzerinde yoğunlaşmıştı. Maltepe içenin ise hiç şansı yoktu. Zaten maltepe paketini de kimse açıkta taşımazdı?? sonrada yalandan yerli malı yurdun malı herkes onu kıskanmalı diye gün kutlarlardı..  Yurdumun malı Ah canım Maltepem hep bu batı özentisine kurban gittin sen?? Bu kızlar bilemediler ki esas adamlar maltepe içenlerdi??

Sigaranın birde misafir ağırlarken maddi güç göstergesi  olma özelliği bulunmaktaydı ??

Yine bir örnekleme yapacak olursak ??

Türk misafirperverliği tüm dünyada dillere  destandır. Misafir geleceği zaman ev kırklanır, on çeşit pasta börek yapılır, masa düzenlenir. Bu kadarı günümüze kadar normal ama o dönemlerde artı olarak  tekele gidilir ve nekadar sigara markası var ise hepsinden bir tane alınır şık kesme cam gondola itinayla dizilir ve salondaki sehbanın ortasına yerleştirilir di ki gelen misafirler görsün  istediğini içsin. Oooo bu ne zenginlik desin?? Nekadar çeşit o kadar maddi güç demi ama??

Bu programı yaparken bana sitem eden çok olmuştu.. Çünkü birçoğunun yaptığı eylemi dalgaya almıştım. Şimdi de bir çok kişinin sinirlendiği birşeyi keyifle anlatıyorum yine birçok kişi sitem edeecek hatta kızacaktır belki ama olsun.. Hep benmi sitem edeyim hep bem mi kızayım?? birazda bana sitem etsinler :) Kızan zaten var onu konu dışı bırakabilirim ??

Satırlarıma bu bölümde son verirken dostlara bir dip not düşmek isterim

"Bu daha İyi günleriniz????"

 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..