Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgililer günü (Valentins Day)

Sevgililer günü (Valentins Day)
 

Sevmek mi güzel yoksa sevilmek mi? Bence ikisi de!


Sevgililer Günü'nün de bir hikayesi var tabii. Biliyorsanız da, bilginizi tazelemiş olursunuz diye yazıyorum.

İmparator 2. Claudius, Roma'yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdarmış. Ama en önemli problemlerinden birisi ordusunda savaşacak asker bulamamakmış. Romalı erkeklerin sevgililerini ve ailelerini bırakıp da askere gitmek istemediklerini düşündüğü için Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri yasak etmiş.

Aziz Valentine de, Claudius'un hükümdarlığı zamanında Roma'da yaşayan bir papazmış. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius'un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etmiş.

Ancak İmparator bu durumu bir süre sonra öğrenmiş. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklanmış ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürülmüş. (UYGAR AVRUPALILAR)
Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında Hıristiyan şehitliğine gömülmüş.


Aynı zamanlarda Roma'daki putperestler, şubat ayı içinde kutlanan Lupercalia Bayramı'nı kendi putperest tanrıları için kutluyorlarmış.

Bayram öncesi yapılan geleneksel çekilişi ise seromoniye bağlı kalarak kendileri için uygulamaya başlamışlar. Hıristiyan Kilisesi'nin ilk kurulduğu yıllarda hizmet veren papazlar, bu törenlerin, özellikle de evlenmemiş gençlerin putperestler ile birlikte anılmasından rahatsız oldukları için bir çözüm bulmuşlar. Bu gençlerin isimlerinin azizlerle birlikte anılmasını istedikleri için Lupercalia Bayramı'nın başladığı günü ''Aziz Valentine Günü'' olarak kutlamaya başlamışlar.

O gün bugündür her yılın 14 Şubat'ı ''Sevgililer Günü" olarak kutlanmaya devam ediyor ve yeryüzünde kadın ve erkek beraber olduğu sürece de kutlanmaya devam edecek gibi.

Aslında DELİYE HER GÜN BAYRAM dedikleri gibi, yüreği paslanmamış, sevgiyle dolu kimseler için her gün SEVGİLİLER GÜNÜ.

SEVMEK ve SEVİLMEK en güzel insani duygulardır. Ne mutlu sevip sevilene!
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..