Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '09

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Sevgililer günü için öneriyorum...

Sevgililer günü için öneriyorum...
 

Malumunuz her yıl şubat ayının 14. günü tüm dünyada sevgililer günü olarak kutlanır.

Bende bu güne bir hafta olmasına rağmen, kendimce bir öneride bulunup, sizlerle bu görüşümü paylaşmak istedim.

Önce Sevgililer gününün ne olduğuna bir bakalım.

Her yıl 14 Şubat günü, birçok ülkede Sevgililer Günü olarak kutlanır. Bunun kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanır. Bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak da bilinir. Valentine kelimesinin anlamı, Batı'da hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Valentine adlı Aziz, yaşadığı aşka sevgilisinin karşılık vermemesi üzerine intihar etmiştir. Ve kalbinin, sevgilisine gönderilmesini vasiyet etmiştir. Bu olay üzerine bu aşk Hıristiyanlıkta bayram olarak kutlanmıştır. Tabi batının etkisinde kalan dünya, bunu da Noel Bayramı gibi kutlamaya başlamıştır.

Aziz Valentin Gününün romantik aşk ile bağlantısı, Orta Çağ'ın sonlarına doğru, o zamanki akımlardan kaynaklanmış ve bu gün zamanla dinsel özelliğini yitirmiştir. 1969 yılında dini takvimden de çıkarılarak dini anlamda kutlanmasına son verilip, bu günkü anlamında kutlanmaya başlanmıştır.

Günümüzde; bazı toplumlarda ve ülkemizde, sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak kutlanmaktadır. Yapılan tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmekteymiş.

Tabi birde hediye konusu var. Bu ekonomik krizde, piyasayı canlandırıp, esnafın yüzünü güldürecek ekonomik verilere katkısını düşünecek olursak, Malezya’nın yaptığını yapmak hata olur diye düşünüyorum.

Bizimde son dönemlerde, kendimize örnek aldığımız ülke konumundaki Malezya, böylesi “Kavur” icatlarına(!) inanmamak ve halkın bu duygularını göstermesine mani olmak için bakın ne yapmış.

Malezya'da "yılın en haram günü" belli olmuş.

Modern dünyayla İslam arasında sıkışmış bir ülke görünümü sergileyen Malezya'da halka "Sevgiler Günü haram ilan edilmiş.

Tıpkı bizde olduğu gibi, orada da Ulema bu konularda ahkam kesip, bu işlere bakan Malezya Din İşleri, malum gün yaklaşınca hemen faaliyete geçip, halka derin bir hatırlatma yaparak, 2005 yılında Sevgililer Günü'nün haram ilan edildiğini duyurmuş.

Malezya Müftüsü M. Tahrir Samsudin, bu günün İslam dışı bir kutlama olduğunu, böylesi inançların ancak Hıristiyanlarda olabileceğini belirtmiş.

Ve bu tür kutlamaların Hıristiyanlıkla ilgili unsurlar barındırdığını söyleyerek, Sevgililer Günü kutlamasının İslam ilkeleri ve değerlerinin ihlali anlamına geldiğini söylemiş.

Şimdi de benim önerime bir göz atın.

Bizde aynen Samsudin’in söylediği gibi bu günü şimdiden haram gün ilan edip yasaklayalım!

Yasağa rağmen hala kutlama mesajları, hediyeler, çiçekler alan olursa da onları hapis(!) cezası ile cezalandıralım!

Sevgililer gününü bahane ederek, sokaklarda, parklarda el ele dolaşan erkek ve bayanları hemen, 2559 Sayılı PVSK’nun 11. maddesinin A bendine, değişik 3233 sayılı kanunun, 3. maddesine göre genel Ahlak ve Adaba aykırı hareket ettikleri, Ulemanın Fetvalarına uymadıkları gerekçesiyle içeri tıkalım! Zaten kanunda yeri var! Eksik kalan bir Ulemanın Fetvası! Onu da Amerika’dan bir duyuru ile halledebiliriz!

Bu vesile ile 7 den 77 ye herkesin “SEVGİLİLER GÜNÜNÜ” kutluyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..