Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Sevgililerin en az biri mutsuzdur sevgililer gününde

Sevgililerin en az biri mutsuzdur sevgililer gününde
 

Sevgililer Günü


Sevgilisi olan bir erkek için sevgililer günü sonunda üç ihtimal vardır. Ya kendi mutsuzluğu, ya kızın, ya da her ikisinin de! Bu saçmalığa alet olmamak için hediye, kutlama vs olayına girmemişse erkek, kızdır elbette mutsuz olan. Yok, eğer yapmışsa bir takım şeyler ve bunu içten yapar gibi görünüyorsa o zaman da kendisi. En kötüsü ise bir şeyler yapmış ve içten yapmadığı da belliyse o zaman her ikisi de mutsuz olur çaresiz… Sevgilisi olmayan bir erkek içinse tek ihtimal vardır, Play Staiton oynamak... 

Sevgililer gününün anlaşılmaz bir döngüsü var. Zaten sevgili olan çiftler için böyle bir günü tertip etmenin anlamını çözemiyorum. Yani tamam bu işten karlı çıkan tertip etmiş ama onu finanse eden sevgililere anlam vermek güç. Olay, sevgilisi olmayan ve gün sonunda sevgili edinme ihtimali olan bekârlar üzerine kurulsa ve adı da bu yüzden sevgililer günü olsa anlarım. Mesela mesir macunu şenliği. Kimsenin oraya gelirken cebinde mesir macunu yok ve şenlik sonunda mesir macunu elde edebiliyor. Saygı duyarım. Ama benim mesir macunum olsa neden gideyim kardeşim mesir macunu şenliğine? Düşünsenize; herkesin elinde mesir macunları var, evden getirmişler, Manisa’da buluşup yiyoruz. Nerden baksan saçma! 

Yine diğer özel günlerle kıyas yaparak gitmek gerekirse, anneler gününü ele alalım mesela! Olayın esas oğlanı belli! Anne! Yani anne burada hediye alması ya da günü kutlanması gereken yegâne kişidir apaçık. Oysa sevgililer günü öyle mi? Benim mi günüm, sevgilimin mi? Ya da her ikimizin mi? Eğer öyleyse her ikimizin günü olan bugünü kim kutlayacak? Ben şahsen şimdiye kadar sap olarak girdiği bir sevgililer gününde çok mutlu bir iki çift arkadaşını arayıp ikisinin de sevgililer gününü kutlayan birini görmedim. Peki, hal böyleyken, bu günü ‘çiftlerin bayan olan kısımları günü’ olarak algılayıp bunu zihinlerimize kazıyan karşı cinse ne diyeceğiz? Neden bugün pırlanta yüzük bekleyen hep onlar oluyor? Yani elbet pırlanta yüzük bekleyen olmak istemezdik ama biz de kendi alanımıza giren ne bileyim yeni bir halı saha ayakkabısı falan bekleyebilirdik pekâlâ! 

Aslında neresinden tutsan elinde kalır bu sevgililer günü ama son bir şeye değinip Play Station başına geçeceğim. Bu sevgililer gününden karlı çıkan bir tek Allah’ın kulu çift gördünüz mü siz? Zaten iyi güzel giden bir çiftseniz o günü kutlamanın size katacağı ekstra bir artı olamaz. Yok, öyle değilseniz zaten kutlayasınız gelmez, bilakis çoktan üretilmiş olan alternatiflerinizle geçirilmek istenirken sizinle geçirilmesi işi daha da kötüye götürür. Ha siz zaten çift falan değilseniz neden bu sevgililer gününü de yalnız geçirdim bunalımındasınızdır. Kimse mutlu olmaz yani! 

Neticede, ne yapıp ne edip bu işe bir çare bulunmalı derim ben. Pasa basıyorum, şut çekiyor. Play Staion'u diyorum, geliştiremediler bir türlü… 

 

 
Toplam blog
: 63
: 793
Kayıt tarihi
: 28.08.10
 
 

Spor, edebiyat ve farkında olan bir vatandaş olmak için elbette ki gündem, ilgi alanlarım. ..