Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '07

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Sevgilliler günü ve "aşk"

Dünyada henüz yaşam başlamamışken... İnsan denen canlı daha var olmadan. İnsani duygular ( Aşk, heyecan, sevgi, şefkat, haset, kıskançlık, Çılgınlık..v.b) boş –boş durmaktan sıkılmışlar ve kendi aralarında ne yapalım da sıkıntımızı giderelim diye düşünürken birden akıllarına Saklambaç oynamak gelmiş. Hepsi bu fikri çok beğenmiş. Ancak kimse Ebe olmak istememiş. O an Çılgınlık ortaya atılmış; Ben ebe olurum demiş... Bu fikir herkes tarafından en ideal fikir olarak kabul görmüş; çünkü çılgınlığı arayıp bulmak zor olur diye düşünmüşler. Ve Çılgınlık bir ağacın kenarına yaslanıp saymaya başlamış.

1.2.3.4. ... Ve Çılgınlık saydıkça her duygu bir yerlere saklanmaya başlamış. Şefkat, kendini kuytu ve sıcak bir köşeye saklamış, İhanet, çöplerin ve pisliğin içine girerek gizlenmeye çalışmış. Yalan yandaki tümseğin arkasına saklanarak etrafı kolaçan ederim demiş. Heyecan iki ağacın arasına gerdiği ipin üzerine tünemiş. Tutku çok uzaklara gitmiş kimse kendisini bulamasın diye. Hırs kendini bir çuvalın içine sokmaya çalışmış, ancak çuval yırtılmış.

Ve Çılgınlık yine saymaya devam etmiş 30.31.32.... Kıskançlık, hemen çılgınlığın yaslandığı ağacın tepesine tünemiş, her an ona yakın olmak için. Haset, hemen ön taraftaki su birikintisinin içine girmiş kim ne yapıyor, nereye gidiyor’u daha rahat gözetlemek için. Tembellik hala kendine yer bakmamışmış. En son Aşk kararsız bir şekilde şuraya mı girsem, buraya mı girsem derken sonunda gül ağaçlarının arasına saklanmış.

Nihayet Çılgınlık 99.100... diyerek saymayı bitirmiş. "Sağım-Solun Sobe" diye bağırarak etrafa bakmaya başlamış. Teker teker şefkati, sadakati, haseti, yalanı ..vb. yakalamış ancak hala AŞKI bulamamış etrafa bakınırken Haset onun kulağına bir şeyler fısıldar. Çılgınlık elindeki çatal sopayla güllerin arasına hırsla saplar. Güllerin arasından büyük bir çığlık ve iniltiyle elleri yüzünde Aşk ayağı kalktığında parmaklarının arasından kanlar akmaktaydı. Anlaşıldı ki Çılgınlığın sapladığı sopa Aşkın her iki gözünü de kör etmişti. ( o nedenledir ki "Aşkın Gözü Kördür" derler)

Çılgınlık yaptığından bin pişman "ben ne yaptım –ben ne yaptım" diyip dolaşmış. Ancak ne yaparsa yapsın kör olan gözler geri gelme şansı olmadığı için hayat boyu Çılgınlık Aşkın yanından ayrılmamaya karar vermiş. Ve o gün bu gündür "Akşın Gözü Kördür ve Çılgınlık da onun hemen yanı başındadır. Ve o nedenledir ki Aşıklar her türlü Çılgınlığı yaparlar.

Sevgilliler günü için söylenebilecek en güzel söz "Seven insan her zaman Sevilmeye layıktır. Ancak Aşkın gözü kör olduğundan her türlü Çılgınlığı da yapabileceği bilinmelidir

Sevgilliler günü Aziz Valantinin Savaşa giden gençlerin evlenememelerinin önüne geçmek için gizlice yaptığı evlendirme işlemi sonucu hayatını yitirmesine neden olan bir günün anılması olsa da; işin ticari bir yanı son yıllarda ön plana çıkarılmıştır, ve tüketim ÇILGINLIĞINA dönüşmüştür.

Bütün Sevgililerin Günü kutlu olsun, Çılgınlıkları daha az olsun.

 
Toplam blog
: 45
: 1344
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Düşünmeyi ve yazmayı çok severim. Yaşama ilişkin çelişkileri görmekte ısrarlıyımdır. Muhalif olmaya ..