Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevginin, aşkın seviyesi olur mu ?

Sevginin, aşkın seviyesi olur mu ?
 

Bir kız bir erkek birbirlerini sever aşık olur, evlenmeye karar verir... Bu normal bir olay, doğal bir süreçtir değil mi?

Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor. Anormal olan taraf, bu gençlerin sevgilerine saygı göstermeyen ailelerin tutumlarıdır.

Bu tip vakalar da ya kızın annesi '' Bu çocuk sana layık değil evlenemezsin der'' ya da erkeğin ailesi ''Bu kız bizim ailemize göre değil '' şeklinde olumsuzluklarını söylerek görüşlerini belirtirler... Fakat gençler bu itirazları dinlemeyip sevgilerine sahip çıkarak kendi düşüncelerinde ilerlerler, bu sefer de aileler desteklerini keserler..

Yakın çevremde yaşanan ve onların izniyle anlatmaya çalışacağım bu hikayemizde de istemeyen taraf esas kızın annesidir... Kız hali vakti yerinde, bir ailenin kızıdır. Üniversiteyi bitirip kendini geliştirmek adına bir kursa kayıt olmuştur. Kader burda ağlarını farkında olmadan örmeye başlamıştır.

Kurs öğretmeni de (esas oğlan ) Ünüversite öğrencisi, ek iş olarak kursda ders veren kendi halinde bir ailenin çocuğudur... Bir ders geçer, iki ders geçer kızın ve öğretmenin gözleri biribirine takılmaya başlar... Gönül bu ne dinleyebilir ki.. Kız birşeyler sorma bahanesiyle sık sık geride kalıp öğretmeniyle konuşmaya çalışır, bu durumu farkeden öğretmende ona karşı boş olmadığı için içten içe hoşlanıyordur...

Ve sonunda birbirlerine açılırlar. Bundan sonra yaşayacaklarını ne kendileri ne de aileleri bilebilirdi. Belli bir dönem flört döneminden sonra, evlenmeye ailelerine açılmaya karar verdiler. Erkek tarafı oğlumuz kimi seviyorsa gelinimiz odur düşüncesiyle saygı gösterip durumu kabul ettiler. Fakat kız annesi konuyu açar açmaz kıyametleri kopartarak hoppp oturdu, hoppp kalktı. Ona göre erkek kendi ailelerine, seviyelerine uygun biri değilmiş... Ve kızına onunla ayrılmasını, bir daha görüşmesini yasakladı. Hatta emretti... ve hiçbir şekilde destek vermeyeceklerini söylediler..

''Asla bu evlilik olmayacak'' dedi...

Sevgi, aşk seviye anlar mı ?. Bilir mi sizce?

Kız o an kabullenir göründü. Fakat bu şekilde işin içinden çıkılamayacağını anladıkları için, her şeyi kendi aralarında gizli saklı yapmayı planladılar. Ne yapsınlar kızın annesi sevgiyi aşkı bilmiyordu ve bilmediği gibi saygı da duymuyordu...

Tüm hazırlıklar gizli saklı yapılmaya başlandı. Ev alındı, eşyalar alındı, nikah günü alındı. Davetiyeler dağıtıldı... Görünüşte ortalık süt limandı. İkisi de çok heyacanlıydılar. Ya son anda bir aksilik çıkarsa diye. Ya son anda Anne'si duyarsa, bir terslik çıkartırsa diye... Kız hem korkuyor, hem de sevgisine sahip çıkıyordu fakat evliliğinin böyle tatsızlıkla da olmasını istemiyordu... Çok zor bir çıkmazdaydı kız....

Fakat olan oldu. Korktukları başlarına geldi. Nikaha üç gün kala Anne her şeyi bir ihbar üzerine öğrendi. Dünyaları başlarına yıkıldı.

Ve yapılması planlanan nikah üç gün kala iptal edildi...

Bundan sonrası ne mi oldu ?

İnanın bizde bilmiyoruz. Aracılar girdi araya sonuç bekleniyor..

Fakat onlar hala umutlu birlikte bir yuva kurmak için...

Umarım her şey gönüllerince olur...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..