Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Sevginin göstergesi ilgidir,ilgi yoksa çare silgidir

Sevginin göstergesi ilgidir,ilgi yoksa çare silgidir
 

Görsel alıntı


İki insan sevgisi yüzünden dünyanın kurulduğunu bilemediler. Canlı, cansız her şeyin sevgiyle var olduğunu anlamadılar.

Güneşin dahi sevgi için doğduğunu, sevginin yeşermesi, gelişmesi ve yücelmesi için aydınlık olduğunu göremediler. 

Gönüllerde sevgi varken, yürekler coşuyordu. Tabiatın ve doğanın sevgi için güzelleştiğini unuttular.

Yalana, hileye, ikiyüzlülüğe, kirli arzulara, dünyevi menfaatlere yöneldiler. Cahillik yoksulluğun, sevgisizlik nefretin başlıca nedenleridir sözünü duymamazlıktan geldiler. 

Canlılar için yaşam kaynağı olan ve birçok anlamı iç dünyada barındıran, ilgi göstermeye yönelten sevgi, duygusunu verimsiz, susuz kıraçlarda ihmal ettiler  

Zaman insanların sevgiye gösterdikleri ilgisizliği hayretle seyrediyordu. Daim giden, geri gelmeyen zamanı hiç hesaba katmadılar.  

Sevgi kıraçlarda ihmal edilince ilgisizlikten sarardı, soldu. Zaman hem merhametli ve hem de vefalı davrandı ilgisiz kalan sevgiyi aldı beraberinde götürdü.

Zamanın alıp götürdüğü sevginin geri gelmesini beklemek hayal olurdu.

Peki, sevginin neydi.

Birçok anlamı iç dünyamızda barındıran, ilgi göstermeye yönelten yaşam kaynağı. Sevgi, şefkat, aşk, etkilenme, eğilim, düşkünlük, meyil, hayranlık, tutkunluk, bağlılık, dostluk. İç dünyanın yaşam kaynağı.  

Zaman, insanoğlunun yaptıklarını görendi. Sevmediği beraberinde götürmediği nefreti layık olanlara bıraktı. Nefret filizlendi ve müsmirleşti.    

Uğruna dünyanın kurulduğu, sevgi gönüllerde viran oldu, yürekler derinden yaralandı. Sevginin yerini Nefret aldı.     

Nefretin tohumunda gerçeği inkâr etmek, yalanı, hileyi, ikiyüzlülüğü ikrar etmek vardı. Sevginin yokluğunda Nefret filizlendi, çoğaldı, gelişti bitek oldu zirveyi ele geçirdi.   

İnsanoğlu sevgiye gereken ilgili göstermemişti. Sevginin kıymetini bilememişti, değerini anlayamamıştı. Gerçeği inkâr etmişti

Gönüllerin yüreklerin devası sayılan, canlıların iç dünyasında barınan değişik duygulara, yaşam kaynağı sevgiye ihanet edilmişti. Yazık olmuştu.    

Zaman sevgiyi beraberinde götürünce , ne  gerçek sevgi, ne gerçek şefkat ve ne de gerçek dostluk hiç biri kalmadı. Gerçek sevginin yerine yalandan, hileden ve ikiyüzlülükten ibaret sevgiler kaldı. 

Bir düşünür sözlerinin bir bölümünde şöyle der. Annem ve babam birbirini sevmişler bende o sevginin ürünüyüm. O sevgi yüzünden dünyaya gelmişim.

Düşünür doğru söylemiş. İki kişinin sevgisi olmasaydı düşünür dünyaya gelmezdi. 

İnsanlar, yaşayan her şeyin sevgi ürünü olduğunu, bireylerin sevgiyle aileleri, insanların birbirine merhamet ederek, severek, birbirlerini anlayarak, anlaşarak ve işbirliği yaparak toplumları meydana getirdiğini unutmamalıydı. 

Zaman ve hayatın hiçbir canlıya düşmanlık yapmayacağını, biz küçük canlıları için bu dünyanın geçici olduğu gerçeğini idrak edemeyince Sevgiyi böyle kaybettik.

Geçen hiçbir zamanın geri gelmeyeceği gibi, zaman tarafından götürülen hiçbir sevginin de geri gelmeyeceğini bilinmeliydik. 

Sevgi gönül bahçesinde bin bir renkli çiçekti, yürek bağında çağlayan bir pınardı. Gerçek sevgi varken hayat güzeldi, yaşam huzurluydu, yarınlar daha güvenliydi.  

Sevgi olmadan bireylerin, toplumların, insanlığın ve nihayetinde hayatın anlamsız olacağını tahmin edilmeliydik.    

Bireyler ve toplumlar sevgiyi verimsiz, susuz kıraçlarda ihmal edince, zaman sevgiyi alıp götürdü yerine nefretin har dikenleriyle baş başa kaldık.

 

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..