Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '13

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Sevginin gücü

Sevginin gücü
 

Evlere  pasta, kek, biskuvi yaparak gecimini sagliyordu Ayse. Lapa lapa yagan kara bakarken dalmisti yine... Halbuki ne hayalleri vardi onun da.  Anne olmayi cok istemisti. Hatta 3 cocugu olsun istiyordu. Cocuklarini cok sevicek , onlarala gulup oynuycak, gezmelere gidecek onlara kekler yapicakti. Ayse yillarin icinde  2 cocuk annesi oldu. Ancak....

 Ayse 20 yasinda rizasi alinmadan, isi gucu var , rahat eder dusuncesiyle Riza Bey'le evlendirildi. Evet Riza Bey fena bir adam degildi. Okul okumus, eli ekmek tutan biriydi. Kimseye muhtac olmadan yasiyorlardi. 2 cocuklari vardi. Cocuklarindan biri engelli dunyaya geldi. Ayse'yi de Riza Bey'i sarsan bu olmustu. Riza Bey duygularini belli eden bir adam olmadigi gibi anlatmazdi da. Ayse'yle Riza Bey cok seyrek bir araya gelip sohbet ederlerdi. Ayse'nin uzuntusu yetmezmis gibi birde Riza Bey'in sessizligi Ayse'yi daha da karamsarliga itiyordu. Ayse kararini vermisti. Yilmamaliydi. Ayse cocuklarina duskun ilgili bir anneydi. Okuyamamisti. Ancak kendisindeki bu eksigi varkindaydi .Cocuklari okumaliydi. Riza Bey'in getirdigi kiralarina ve bogazlarina yetiyordu. Engelli kizi icin tum atlattigi ameliyatlardan sonra ozel bir egitim aldirmaliydi. Bu konuda duyduguna kostu. Elinden geldigince kizinin engelli yasamasini kolaylastiracak bir seyler yapmaliydi. Once buna kendi inanmaliydi ki....Inandirabilsin ve kabulledirebilsin di... Esini ikna etmeside kolay olmadi. Ancak inaniyordu. Kizina ozel egitim aldiracakti. Disarda onu uzmelerini istemiyordu. 6 yasina kadar kizina bir kac arkadas  edinebilmisti. Cesitli sivil toplum kuruluslarina kosmus ogrenmis, konusmus, tanismisti. Kizi disa donuk sosyal bir kiz olmustu. Ayse'de kizinin diger cocuklar gibi okula gitmesini ve topluca yasitlari gibi egitim almasini. Ancak yailan tum tedaviler , harcanan paralar henuz kizinin okula gitmesine yeterli degildi.  Bosa olmayan sey Ayse'nin bunca sure ogrendikleri ve degisen dusunceleriydi. Kucuk kizi icin ileriye bakmaliydi. Buyuk kizi icin boyle seylerle uzulmemisti. Basarili bir cocuktu. Evet belki Ecenur kadar onunla ilgilenilmemisti. Zaman zaman buyuk kizi (Derinsu) icin haksizlik yaptigini dusunuyordu. Ancak Ecenur'un engelini hatirladigi an tekrar ona yoneliyordu. Zamanla umuyordu ki; 2 cocugunu da esit davranabilmeyi ogrenecekti. Simdi maddi sikintilarini dusunuyordu. Esinin getirdigiyle kizina ozel bir egitim adiramazlardi. Kizini birakip bir yerde  calisamazdi da. Pasta yaparken sokaga bakan camdan yagan kara bakarken yine uzaklara gitti.

Evet 3 sene zarfinda dogun gunu pastalari, ev toplantilarinda yenilen 5 cay hazirligi gibi seyleri evden yaparak kizinin egitimini sagliyordu. Adini da bir parca duyurmustu. En cok uzuldugu kucuk kor kizin annesi diye taninmakti. 10 yasina gelen kizi icin kor kiz denilmesi kizinin kalbinde kimbilir ne tarifsiz yaralar aciyordu. Bu durumu nasil degistirebilirdi ki? Once insanlarin kafalarini degistirmek gerekirdi.

Ancak varolan gercekte de evet kizi kordu. Kor kiz olarak degil  kendi ismiyle Ecenur olarak bilinsin isterdi .Geldigi son noktada para kazaniyor, kizina yarinlari icin egitim yatirmi yapabiliyordu. Kizinin egitimi icin kizinin tamam artik dedigi yere kadar okuyacakti. Ancak evde de bir seyler yapmasini ogrenmeliydi kizi Ayse bir karara vardi .Ecenur'a da ogretecekti pasta ve kek yapmasini. Asla kizinin magdur olmasini istemiyordu. Hayata her kosulda hazirlamaliydi kizini. O kizini kendine guvenen, ayaklari yere basan bir genc kiz olmaliydi... Annesi evden pasta yaparak para kazanabildiyse Eacenur'lar bir gun olurda gerekirse kazanamasindi. Her ihtimalleri kizi icin dusunmeliydi.Kizi denedikce sevmeye basladi yaptigi pastalari. Annesi kizinla iftihar ediyordu. Belki bir gun Ecenur'un minik, temiz , guzel bir kafeteyasi olurdu. Ayse hayati gorerek bakmayi secen insanlardan biriydi. Bakmadan gormeyi secenlerden mi?

Gordugu halde  bakmayi bilmeyenlerden mi?   olmak istersiniz.

Icinizde umutlarin, sevginin, hayalin

 kirintisi dahi olsa hayatin bir anlami var demektir.

 

Umutsuz yarinlariniz olmasin.

 

 
Toplam blog
: 17
: 177
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Ben kitap kurdu. Amötörce de olsa bir şeyler karalayan ver bundan büyük mutluluk duyan biri. Yeni öğ..