Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Eğitimci ve Yazar Uğur KALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/ugurkalkan

07 Ağustos '16

 
Kategori
Psikoloji
 

Sevginin gücü

Sevginin gücü
 

Sevgi insanları iyileştirir. Hem sevenleri hem de sevilenleri

- Dr. Karl Menninger

Sevgi doğal,  içten ve sağlıklı olarak paylaşılması gereken, paylaşıldıkça büyüyen bir duygudur. Bu duygu bedensel ve ruhsal açıdan olduğu kadar bireysel ve toplumsal barış açısından da önemli sonuçlar doğurur.

Kişisel görüşüm, ‘sevgi’ duygusunun dünyada en ihtiyaç duyulan; ancak tam olarak içini dolduramadığımız bir kavram olduğu yönündedir. ‘Ne kadar insan varsa o kadar anlam vardır.’ önermesi ile insan sayısıyla orantılı olarak farklı sevgi anlamlandırmaları karşımıza çıkmaktadır.

İnsan bilmediğini göremez.

 Alman Atasözü

Tam burada kendi babasının yanında bebeğini kucağına dahi alıp sevemeyen babalar, kendi babasından sevgi görmediği için ancak çocuğu uyurken sevebilen babalar, eşine sevgisini ifade etmenin eziklik olduğuna inanmış insanlarımız ve saygıyla sevgiyi birbirinden ayıramayan niceleri gibi binlerce örnek verilebilir.

Bu kişilerin tamamı, ne yazık ki, zihinlerindeki yanlış inanç kalıplarıyla doğru bir sevgi tanımlaması yapamayacaktır. Sonuçta ortaya çıkacak durum, bu duyguyu yanlış anlamlandırmalarına ve yanlış davranışlar geliştirmelerine neden olacaktır.

Sevgi gibi soyut bir kavramın ortaya çıkartılması, yani somut olarak gösterilmesi gerekir. İyileştirici gücünün farkına vararak bir an önce hayatımıza sokmalıyız. Bunun da hiçbir mazereti olmamalı ve çevremize, çocuklarımıza hatta kendimize bile bu haksızlığı yapmamalıyız.

Burada da bakış açılarımızı değiştirerek sevgi kavramını farklı açılardan değerlendirebilmeliyiz. Sevgi ile ilgili farkındalık süreçlerimizi arttırarak inanç kalıplarımızı düzenlemeli veya değiştirmeliyiz.

 

Eğitimci ve Yazar Uğur KALKAN 

 
Toplam blog
: 16
: 1189
Kayıt tarihi
: 28.01.14
 
 

Eğitimci ve Yazardır. Uzmanlaştığı alanlarda seminer ve eğitimler veren yazar, farklı kurum ve de..