Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '22

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sevginin Gücü

     Merhaba,

     İlk yazımın böyle anlamlı bir güne denk gelmesi, benim için mutluluk verici. Sevmek ve sevilmek, her canlı için çok önemli bir ihtiyaç, hatta hayati önemi var da diyebiliriz. Anne ve bebek arasındaki ilişki, bebeğin daha sonraki yıllarında yani yetişkinlik sürecinde de, tüm hayatını etkiliyor. Bağlanma kuramı, bu konuyu çok güzel bir şekilde açıklıyor, merak edenler, bu kuramı araştırsın derim.

     Masaru Emoto'nun 'Sudaki Mucize' isimli kitabında da, sevgi ile söylenen sözcüklerin suda yarattığı etki, oluşan şekillerin mucizevi güzelliği de, aslında sevginin ne kadar güçlü bir etkiye sahip olduğunu gösterir nitelikte. Evinizde baktığınız bir çiçek vardır mutlaka, çiçeği ile konuşanlar da vardır içinizde, ben de konuşurum, onların konuşmasını duyamasam da, canlılıkları ile, açtıkları çiçekler ile ya da yaprakları ile bir şekilde sevildiklerini ya da ihmal edildiklerini anlatmazlar mı size?

    İlişkilerde de böyle değil midir? Birbirini anlayan, seven çiftler, hayatın darbeleri, rutinleri, sıkıntıları karşısında daha güçlü bir duruş sergilemezler mi? Sevginin gücü, birçok zorluğu aşmamızda bize destek olmaz mı? İnsan, sevildiğini hissettiğinde, sevebildiğinde güzelleşmez mi? Sevgi ile yapılan yemek daha lezzetli olmaz mı?

   Şair Behçet Necatigil'in 'Sevgilerde' şiirinde dediği gibi olmasın, "Sevgileri yarınlara bırakmayalım" Sevgiyi, şifalandırmak, yaraları sarmak için kullanalım. Zaman, çok hızlı akıyor, bunca zaman aldığımız yaralar, çektiğimiz acılar yetmedi mi? 

   Bir başka yazıda buluşmak üzere,

   Hayalleriniz gerçek olsun...

 

 
Toplam blog
: 13
: 69
Kayıt tarihi
: 14.02.22
 
 

Merhaba, Erinç, ben. 1981, İstanbul doğumluyum. İngilizce Öğretmenliği Mezunuyum, Sosyoloji okuma..