Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Dostluk
 

Sevginin sözünü edenlerle, yaşayanlar arasında ki fark?

Sevginin sözünü edenlerle, yaşayanlar arasında ki fark?
 

Sevgi nedir ki? Sevgi iyiliktir, sevgi dostluktur, sevgi emektir. Emekle elde edilir.

Sevgiyi bulan insan , eğer o sevginin varlığını sürdürme adına bir etkinlik göster-e-miyorsa sevginin zaman içinde yıpranıp yok olması da kaçınılmaz olur.

İyi güzel de herkesin sevgiden bahsettiği dostluktan, arkadaşlıktan bahsettiği günümüzde. Hangi dostluk gerçek, hangi sevda gerçek, uzatılan ellerin hangisi sıcak, hangisi soğuk nerden anlayacağız.

Bunu da kıssadan hisse bir hikâyeyle anlatmaya çaılşayım;

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine; "Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?"

"Bakın göstereyim" demiş ermiş. Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar.

Ermiş; "Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz" diye bir de şart koymuş.

"Peki" demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.

Bunun üzerine, "Şimdi..." demiş ermiş, "Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe." Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen, ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. "Buyrun" deyince her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.

"İşte" demiş ermiş, "Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır. Şüphesiz şunu da unutmayın. Hayat pazarında alan değil, veren kazançlıdır her zaman..."

Sevgiden, arkadaşlıktan, doya doya ağlamaktan, açan çiçekler gibi gülmekten, acımaktan, yüreğinin sıcaklığını sevdiklerine sunmaktan, coşmaktan insanca bir şey var mı? Eğer böyle olamıyor da giderek yozlaşıyorsak kabahatin çoğu da bizim.

Sevda için saç ağarır, ömür tükenir ama sevda tükenmez…

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..