Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sevgisizlik!

Sevgisizlik!
 

Tuğçe Baran yazdı ortalık toz duman.

Zalim öğretmenlerinden lise yıllarına kadar sevgi görmeden gelen kızcağızın yaşadığı psikolojik fırtınaların hesabını verin bakalım öğretmenler!

Televizyonlarda soğukta akan gözyaşları sümüğü ile buluşan ve titreyen dünya güzeli çocukları görünce ben öğretmenlerden çok vali ve müdürlere sinirlendim.

Protokol için yaşatılanlar ilk değildi ne yazık ki bu topraklarda.

İnsiyatif alabilecek olanlar, bu memlekette her işe siyaset bulaştığı ve de siyasetçi tayin eden olduğu için ne yazık ki genellikle yönetim erkine gelemezler. “Evet efendiciler” gelir gelmesine de yetersizliklerinin faturasını toplum olarak öderiz yaşananlarla…

Bu işin ucu toprak ağalarının İnönü zamanında “oy” için Cumhuriyeti ekseninden koparacak tavizler almalarına kadar gider. Köy Enstitüleri kapatılmaya başlanır. DP ile yer altına çekilen tarikatlar yavaş yavaş palazlanır.

Kurtuluş Savaşı sürerken bile gerici isyanlarla mücadele eden Atatürk, memleketi dinsel taassuptan kurtarmak için devrimler gerçekleştirmiştir ama tamamlanamadan yok etme mücadelesi o gün, bu gün sürer gider.

Siyaset artık ağaya, şıha, şeyhe ve de kasabanın zenginine çalışır.

Sözü uzatmadan söylemek gerekirse o günlerde egemen olan “oy” avcılığı aslında bugün yaşanan sorunların temel dayanağı, besleyenidir. Aydınlanmayı tamamlayamayan Cumhuriyet, öngörüsüz politikacının kendine bağımlı “yöneten” zümre oluşturma sürecini aşamaz. Tuğçe’nin sevebileceği yetkinlikte öğretmenler hep “sümüklü Tuğçe” gibi görülür.

Bütün bunları Tuğçe bilir aslında, ama “sistem”i eleştirmektense olaylar, bireyler üzerinden yazmak daha kolaydır. Hatta “münferit” sayılabilecek olayları yaratanlar altı yüz on bin eğitim emekçisinin arasında küçük bir azınlıktır. Bu azınlığın yaptığı yanlışlara bakarak, hemen eteğindeki taşları dökmek yerine -kendi tabiri ile yazmıyorum- “sevgililerini” terk etme kararı verdiği zamanlarda yaptığı gibi biraz düşünebilse, en azından nadir de olsa sevdiği öğretmenlerini üzmezdi.

Toptan yaklaşımlar doğru değildir.

Trafik kazaları çok oluyor diye tüm şoförleri canavar mı ilan edeceğiz veya yarısının psikolojik tedaviye gereksinimi olduğunu mu iddia edeceğiz.

Çocuğunu, eşini döven gazeteci var diye gazetecilerin hepsi şiddet düşkünü mü diyeceğiz.

Olmadı Tuğçe...

Fotoğraf ;Vatan

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..