Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '15

 
Kategori
Deneme
 

Sevgiye ihtiyacımız olduğu için Mevlana popüler; ateşe ihtiyacımız olsaydı Neron popüler olurdu

Sevgiye ihtiyacımız olduğu için Mevlana popüler; ateşe ihtiyacımız olsaydı Neron popüler olurdu
 

İster olumlu olsun isterse olumsuz meziyetin kahramanları insanlığın gönlünde yaşamaya devam ediyorlar. Ve meziyetiniz muhtaç olduğumuz bir damla su ise örneğin okyanus olup taşacaksınız gönüllerden.

Bilmiyorsunuz, belli olmuyor ki insanlık ne ister. Sevgi ister dedi biri, dünya kurulduğundan beri bulamadığına göre; oysa dünya kurulalı beri insanlığın bulamadığı çok şey vardı. Ve dönmeye başladı aldırışsız. Oysa çok dönen vardı dün, bu gün. Sevgi kolaydı çünkü önüne gelen pir oluyordu.

Olsundu en iyi dönen kazanacaktı. En iyi o döndü ve kazandı.

Sevgi bir yeryüzü Tanrısı. Mevlana belki de sadece beni inandıramadı. Suç onun değil sevginindi; sevgiye inansam Mevlana’ya da inanırdım. Sevgi nedeniyle ona inanmam gerekiyordu, sevgi yüzünden inanmadım.

Mevlana beleşine kondu çünkü aciz insanlığın kendine bir avuntu bulacağı aşikârdı. Sevgiyle kurtuluş arayanların kurtulmayı hak etmediklerini düşünüyorum. Âdem’in çocukları sevgiye bel bağladılar evrenin dağlarında hüngür hüngür ağladılar. Sevgi mağdurlarını affettim; çünkü artık yaşamıyorlar.

İnsanlığın sevgiye olduğu gibi ateşe de ihtiyacı olabilirdi; soğuk bir dünyada sevgiyi netsinler mesela. O zaman da Mevlana popüler olur muydu? Ne yapacaktı, kutup ayılarına dönmeyi mi öğretecekti? Herhalde Roma’yı yakan Neron popüler olurdu bu sefer de.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..