Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgiye pranga vurulabilir mi?

Sevgiye pranga vurulabilir mi?
 

Hayır onu sevemezsin o tipin değil. Zaten boyuda çok uzun sana göre. İşi gücü yok serserinin teki. Evli biri mi? Aman allahım felaket. Sakın sakın. Yok kardeşim başına belamı alacaksın sevemezsin. Hem çocuklarıda var. Olmaz.! o da çok yaşlı, on sene sonra turşusunumu kuracaksın? Bak o da olmaz hergün farklı biriyle çıkan çapkının teki. Sakın sakın. Sevemezsin olmaz yakışık almaz bir kere. Yani durdun durdun yurt dışında yaşayan birini buldun. Adam bir gider, kalırsın vallahi buralarda olmaz.

Daha sonrada "A aa sende birini bulamadın. Kimseyi beğenmiyorsun şekerim" deyip çıkıverirler işin içinden. Peki ama, sevgi ya da aşk söz dinlermi? Ya da adam seçermi? Duruma göre değerlendirme yapabilirmi? Tanımadığın bir insan, kanın kaynamış. Hoşlanmışsın ama adam içki içermiş, işi gücü yokmuş, biraz çapkınmış ya da evli imiş. Ne olacak şimdi? Gönül ferman dinlermi? Ey kalbim kendine gel bu adam çok hoş ama sen onu sevemezsin. Çünkü bu adam işsiz. Çulsuzun teki. Lütfen biraz daha dikkatli davran ve iyi seç. Geçen günde bir ayyaşı sevdin adamdan zor kurtulduk. Biraz dikkat etsene canım.

Evet, sevgilere pranga vurabilir miyiz? Etkileyici yanları ile bizleri kendine bağlayarak, adeta gözlerimizi kör eden yakışıklı ya da çekici insanlardan nasıl sıyrılabileceğiz? Sıyrılmak gerekiyormu? Yoksa yaşamın dalgalarına kendimizi bırakıp aşkımızı doyasıya yaşamalımıyız. Hadi serserisinden, işsizinden ve tipimiz olmayanından sıyrılmadan attık maceraya kendimizi, ya evli olan birini severse bu şaşkın gönül. Ya geç bulduysak eş ruhumuzu. Birbirimiz için yaratıldığımıza inandığımız aşkımız erkenden kendini evliliğin kollarında bulmuşsa. Ey aşk sen nelere kadirsin deyip, bütün gücümüzle saldırmalımıyız aşkımızın kalelerine. Yoksa gökteki yıldızları yere indirecek aşkımızın evli olduğunu bile bile, gizlice sevgilimizide sandalımıza alıp" aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın" diyerek uyuyan mehtap'ın varlığında aşkımızı sürdürmelimiyiz?

Aşkımızın zincirleri elimizdemi acaba? Sevmelerimizi durdurma şansımız varmı? Pekala bizmi aşka uyarız? yoksa aşkmı bize uyar? Kalbimiz hedefi bizim gösterdiğimiz doğrultuda seçip, ondan sonramı doyasıya sever? En büyük aşklar siparişlemi gerçekleşmiştir? "AFEDERSİNİZ AMA BEN SİZİ ÇOK SEVMEK İSTİYORUM. ACABA ÖZELLİKLERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM. Kaç mega baytsınız? Çözünürlülüğünüz kaç mega piksel? Görüntünüz iyide, içiniz ne alem acaba? Ben az kullanılmış ikinci el birini de sevebilirim aslında..

Evet her ne kadar şaka gibi gelsede bu örnekler, çok insan var çevremizde yanlış sevginin ya da yanlış kişiye aşık olmanın acısını çeken ve problemleriyle uğraşan. Bir yanda toplumun tu kaka dediği bir kadın, bir yanda, iki arada bir derede kalmış ve erken evlendiği için sonradan yaşamaya başladığı heyecanlarla başı dönen zavallı bir adam. Ne dersiniz "aheste çekip kürekleri kendimizmi uzaklaşalım, yoksa Mehtap'ı uyandırmadan, sandala sevgilimizide mi alalım? Ne kadar zor bir durum değilmi? Pekala sizce sevgilere pranga vurulabilirmi? İnsan sevmelerini istediği gibi yönlendirebilirmi?

Hülya KANATLI/ HÜLYALAR

 
Toplam blog
: 34
: 1384
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sosyal antropoloji bölümü mezunuyum. Güzel sanatların her dalı ilgimi çekmiştir..