Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '07

 
Kategori
Müzik
 

Sevgiyle el ele

Sevgiyle el ele
 

Biri Türk pop müziğinin en güçlü yorumcularından Nükhet Duru, diğeri ise Türk pop müziğine çok sayıda eser kazandırmış olan ve bizim daha ziyade Cenk Taşkan adıyla tanıdığımız besteci Majak Toşikyan. Bu iki sanatçı 19 Eylül ve 3 Ekim 2005 tarihlerinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde “Sevgiyle El Ele” adını taşıyan iki konser verdiler. Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakerelerine destek vermek amacıyla Feriköy Ermeni Okulu’ndan yetişenler derneği tarafından tertip edilen konserlerde tamamı Cenk Taşkan’ın bestelerinden oluşan programı Nükhet Duru Surp Vartanants korosunun eşliğinde seslendirdi. Bartev Garyan’ında konuk sanatçı olarak katıldığı konserde Lusi Kahvecioğlu ve Sibil Pektorosoğlu da birer parça seslendirdiler.

Unutulmaz “Sevgiyle El Ele” konserlerinin canlı konser kaydı CD formatında Ossi Müzik etiketiyle piyasaya çıktı ve tüm müzik marketlerde bulunabilir. Ben CD’yi bugün edindim ve şu an zevkle dinliyorum. Nükhet Duru’nun konserde güçlü sesiyle yorumladığı Cenk Taşkan bestelerinin içinde son derece popüler olan şarkılar da var: Cambaz, Bir Nefes Gibi, İstanbul İstanbul, Beni Benimle Bırak, Canım Yandı, Biz Göçmüşüz isimli parçaları eminim ki Türk pop müziği dinleyicileri hatırlayacaklardır. Albümde Cenk Taşkan’ın Nükhet Duru’nun sesinden dinlemeye alışık olduğumuz ölümsüz bestelerinin dışında Ermenice sözlü parçalarda var. Şarkıların hepsi de çok güzel ve gerçekten başarıyla icra edilmiş. Bana göre Türkiye’nin en başarılı çok sesli korolarından biri olan Surp Vartanants korosunun katkıları Nükhet Duru’nun yorumunu daha güçlendirmiş. Tabii duduk sanatçısı Armen Mkrtchyan’ın kulağa kadife yumuşaklığında duyulan duduk namelerinin katkısını da unutmamak lazım.

Cenk Taşkan, bestelediği güzel şarkılarla adını Türk Pop Müzik tarihine altın harflerle yazdırmış bir besteci. İki CD'den oluşan "Sevgiyle El Ele" albümü onun bu özelliğini bir kez daha vurguluyor. Taşkan'ın eserlerini başta Nükhet Duru olmak üzere en az besteler kadar başarılı icracılardan dinlemek isterseniz bu albümü edinin derim.

Blog Resim: http://www.milliyet.com.tr/2005/09/10/cumartesi/acum.html


 
Toplam blog
: 130
: 5076
Kayıt tarihi
: 08.08.06
 
 

Ege Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümü mezunuyum. Şu anda Marmara Üniversitesi ..