Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '17

 
Kategori
Aile
 

Sevincimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Sevincimizi sizlerle paylaşmak istedik.
 

Bazı dostlarımız haberdar, bazılarına da sevincimizi buradan bildirmek istedik.  

20 Temmuz 2017 tarihinde Bostanlı Vilayetler Evi Karşıyaka/ İzmir’de Ailemizin en küçüğü Yunus’umuzun düğünü olacak.

Siz Milliyet bloğun kıymetli yazarların ve okurların, hülasa evlenecek tüm evlatların evliliklerinin Hz. Âdem ile Havva, Hz. Muhammed ve Hz. Hatice arasında geçen huzurlu ve mutlu evlilikler gibi olmasını,

Evlenenlere de evlatlarının gelin ve damat görme sevincine ulaşmasını, Sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sorumluluk bilinciyle Salih amellerle aile hayatlarının taçlandırılmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  

Aile insan varlığının devam kaynağıdır.

Aileyi meydana getiren eşlerdir. Nasıl ki oksijen ve hidrojen birleşerek suyu oluşturuyor ise kadın ve erkek de aileyi oluşturur. Aile işlevi açısından aynen su gibidir. Su her şeye hayat verdiği gibi ailede topluma hayat verir.  .

Yüce Allah aileyi harçtan ve demirden meydana gelen iki sütunlu, iki direkli temele benzetir. Kadın ve erkek için “ onlara farklı yetenekler ihsan ettik, kadın ve erkek birbirinin yerini tutmayan eşitlerdir” diye buyuruyor.  

Eşittirler lakin bir birinin yerini tutamazlar. Bu birinin diğerine karşı üstünlük kurma kavgasına dönüşmeyi gerektirmez.   

Nasıl ki ayağımıza giydiğimiz ayakkabılar aynı renk, aynı marka, ancak her iki ayakkabının görevi değişik. Sağ ayak ayakkabısı sol ayağa giydirilmez, giyilse yürümek imkânsızlaşır.

Aile demek bir birine muhtaç, bir birine destek ve bir birine güvenen demektir. Eşler, eşitler lakin farklı görev ve sorumluluk sahibidirler.

Evliliğin en önemli sırrı paylaşmaktır.Hayat tek düze değildir. Aynı okyanuslar gibi bazen kopan fırtınalarda kaptan sığınacak liman arar, hayat denizinde de çıkan fırtınalarda sığınacak en güvenli liman ailedir. 

Sevinçleri, neşeleri bayramları paylaşmak gibi hüzünleri, kederleri, acıları ve matemleri de paylaşmak çok önemlidir.

Sakın, korkmayınız sevgi paylaşılınca azalmaz, aksine sevgi paylaşıldıkça artar ve mutluluğu çoğalır. Sorumluluk duygumuz paylaşma duygusuna varınca mutluluk duygumuzda çoğalır. İnsan ekmekle doyar, ekmekle büyür sevgi ile yaşar, sevgi varlığın yaratılış sebebidir.

Yüce Allah sevgiyi kullarından esirgemediğine göre, kullar niye sevgiyi insanlardan esirgesin. Cimrilik kötüdür, sevgide cimrilik daha çok kötüdür.

Sevgide pazarlık yapmayınız, şöyle yaparsan severim, böyle yaparsan sevmem demeyiniz. Severek evleniniz, evlilik olunca sever ve sevilirsiniz. Sevginiz kuru biri laftan ibaret olmasın.

Sevginiz hayatın içinde olsun. Yani sevginizi ispat edin. Sevginin ispatı ilgidir. İlgilenin ki, birbirinizi daha çok tanıyasınız. Erdemli ve şahsiyet sahibi insanlar tanıyıncaya kadar değil tanıdıkça severler. Seven ve sevilen olurlar.

Kural ve kaideleri azaltınız, mükemmellik tuzağına düşmeyiniz.

Bilindiği gibi şeytan Hz. Havva ve Hz. Âdeme iki Melek olmak veya ebedileşmek istemez misiniz demiş ve onlara elmayı yedirerek aldatmıştı. Sizde şeytanın vesvesesine kulak vermeyin. Mükemmellik aramayın eşinizde. Hem sizde mükemmel değilsiniz ki.

Bu satırların sahibi BURAKGAZİ de mükemmel değil, siz onun gibi kuralcı ve kaideci olmayınız. Onun da hataları saymakla bitmez. Lakin artık gün solmuş vakit geç, bunca yol yürünmüş geri dönülmez. 

Mükemmellik sadece ve sadece Allaha ait bir sıfattır. İnsan olduğumuzu dolayısıyla eksikliklerimizin olduğunu aklınızdan çıkarmayalım.

Ey erkekler, birine söz verdiğiniz de veya herhangi bir sözleşme yaptığınızda, eğer dürüst, erdemli ve şahsiyet sahibi iseniz sözünüzde durunuz. Ama en çok uyulması gereken sözleşme Allah adına yapılan sözleşmedir.

Eşinizi Allah’ın emri ve Peygamberin kavli ile isteyip Allah adına bir sözleşme yaparak aldınız. Sözleşmenize sadık olunuz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed buyuruyorlar ki kadınlar erkeklere Allah’ın emanetidir, öyleyse emanete hem de Allah’ın emanetine hıyanet etmeyiniz. Emanete sadakat gösteriniz.

Unutmayalım ki bu dünyada yuvalarını cennet şubesi yapmak ailelerin elindedir.   .

 

Kıymetli okurlarımıza saygılarımı sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..