Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Sevinçli iki haber

Sevinçli iki haber
 

Günler var ki gazetelerde millet olarak hepimizin yüzünü güldürecek haberlere hasret kaldık. Bir kısır döngüye saplanıp uzun süre cumhurbaşkanlığı meselesiyle uğraşmıştık. Sonra seçimler, derken arkasından terör belası... Sürekli siyasetle oturup siyasetle kalktık. Sanki çok anlarmışız gibi...

İnsanların siyasetten bîhaber olmaları elbette çok kötü. Vatandaşlık bilinciyle herkesin üstüne düşen görevi yapması lazım. Ancak vıcık vıcık siyaset de insanı öyle şartlandırıyor ki, doğruları bile görmekten alıkoyuyor. Artık her şeyi sadece kendi savunduğunuz ve taraf olduğunuz siyasi perspektiften değerlendirmeye başlıyorsunuz.

Yeri geldiğinde hepimiz at gözlüğüne karşıyız. Ancak daha çok karşımızdakiler için bu tabiri kullanmayı seviyoruz. Şöyle bir aynaya bakıp kendi gözümüzdeki gözlüğün şeklini irdelemek pek aklımıza gelmiyor.

Neyse efendim, bugünkü gazete manşetlerini hazırlarken birkaç değişik, birkaç da sevindirici haberle karşılaştım. Bunları ayrı bir blogta değerlendirmeyi uygun gördüm.

Gerçi bu vesileyle bugün birden fazla blogu peşpeşe vermek gibi istenmeyen bir durum yaşatmış olacağım ama, şimdiden herkesten özür diliyorum.

Birinci haberimiz Yeni Şafak gazetesinden: 3 Yeni Asma Köprü Geliyor.

Biliyorum köprüye karşı olanlar da var ama, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı ve İzmit Körfezi'ne yapılacak köprülerden sonra ulaşımda elde edilecek mesafeyi bir düşünün.

Haber şöyle: Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'nin batı bölümlerinde trafik akışını büyük ölçüde rahatlatması öngörülen 6 yeni otoyol projesi için kolları sıvadı. Yap-işlet-devret yöntemiyle inşa edilecek otoyollardan 4'üne 2008'de başlanacak. 3 otoyol projesinin içinde İstanbul'a üçüncü bir köprünün, Çanakkale Boğazı'na ise ilk karayolu köprüsünün yapımı da bulunuyor. Bir diğer projede ise İzmit Körfezi'nde yeni bir köprü geçişinin sağlanması yer alıyor.

Buna göre, yeni otoyolların güzergahları şöyle olacak: İlk otoyol projesi Edirne'den başlayacak, Çanakkale Boğazı'nı köprü ile geçecek olan bu otoyol, İzmir'e uzanacak. İstanbul'dan başlayacak diğer otoyol, İzmit Körfezi'ni köprüyle geçtikten sonra İzmir'e bağlanacak. Başkent ile İzmir arasında trafik yoğunluğunu ve iki kent arasındaki karayolu ulaşımının uzun sürdüğünü dikkate alan Bakanlık, bu kentler arasında trafik güvenliğini artırmak üzere yeni bir otoyol yapacak.

İkinci haber Türkiye gazetesinden: 2008'de 77 sağlık kurumu daha hizmete giriyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 2008’de hizmete açmayı hedeflediği hastanelerle birlikte, ülkedeki yatak sayısı 4 bin 971 adet artarak, 137 bin 594’e ulaşacak.

Haber şöyle: Gelecek yıl Sağlık Bakanlığı’na bağlı 77 hastanenin hizmete sokulması planlanıyor. Aralarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki entegre ilçe hastanelerinin de bulunduğu, bir bölümünün inşaatına daha önce başlanan, bir bölümünün yapımına ise yeni başlanacak olan bu hastanelerin hizmete girmesiyle ülkedeki yatak sayısı 4 bin 971 artarak, 137 bin 594’e ulaşacak. 9’u Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki entegre ilçe, 14’ü de devlet hastanelerinin oluşturduğu 77 sağlık kurumunun 2008’de hizmete sokulması planlanıyor. Bu hastanelerde, diyaliz merkezi, lojman, ameliyathane, acil, ağız ve diş sağlığı merkezleri de bulunuyor.

Açılacak sağlık kurumlarından bazıları ve yatak kapasitesi:

Durak Sağlık Merkezi Adıyaman-Kahta 20
Entegre İlçe Hastanesi Burdur-Yeşilova 20
Entegre İlçe Hastanesi Diyarbakır-Kulp 20
Entegre İlçe Hastanesi Erzurum-Uzundere 25
Entegre İlçe Hastanesi Manisa-Kırkağaç 20
Entegre İlçe Hastanesi K.Maraş-Nurhak 20
Entegre İlçe Hastanesi Ordu-Perşembe 20
Entegre İlçe Hastanesi Sivas-Koyulhisar 20
Entegre İlçe Hastanesi Şırnak-Uludere 20
Devlet Hastanesi Bingöl-Adaklı 20
Devlet Hastanesi Kastamonu-Seydiler 25
Devlet Hastanesi Ağrı-Hamur 30
Devlet Hastanesi Çorum-Boğazkale 30
Devlet Hastanesi İzmir-Dikili 30
Devlet Hastanesi Bingöl-Solhan 50
Devlet Hastanesi Şırnak-Silopi 50
Devlet Hastanesi Batman-Kozluk 75
Devlet Hastanesi Giresun-Tirebolu 97

Bugünlük bu kadar yeter. Keşke her gün size böyle müjdeli bir iki haber ulaştırabilsem...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..