Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevişmek kadın işidir

Sevişmek kadın işidir
 

Fotoğraf oradan buradan


Seks üzerine yazılan yazıların ilgi çekmesine baktığımda, seksin halen insanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu görmemek mümkün değil. Hele bizim gibi yıllarca bu konulara tabu gözüyle bakmış toplumlarda, seks üzerine yazılan her yazı, yayımlanan her resim reyting rekoru kırar. Ayrıca seksin yalnızca erkeklerle ilgili olması düşüncesi kapalı toplumlarda kadınların arzularının hep ikinci plana atılmasını sağlamıştır. Kadının orgazm olması bile ayıptır, neredeyse fahişelikle eşdeğerdir. İyi sevişen kadının erkeği o kadından şüphelenir ve bunu kimlerden öğrendiğini merak eder. Tabiat ve insan doğası için kafa yormayan erkek türü yıllarca sadece kendi arzularının tatmini ile ilgilenmiştir.

Yanlış bilgi değilse, Yahudilerin radikallleri kadınla cinsel temasta iken vücudunu kadına değdirmezmiş. Birleşme yerine açılan bir delikle birleşmeyi sağlarmış.

Kadının insan olma mücadelesi binlerce yıldır devam ediyor. Ben o nedenle “Hakan ve Hatun buyurur ki” diye buyruk buyuran Türk hakanlarının yönetiminin kadınların ilk özgürlük dönemi olduğunu düşünürüm. Kadını bir cinsel meta, günah vasıtası olarak görmeyen Türk yüceliğine hayran olmuşumdur. Kadının bu etkinliğini ve toplumdaki eşit yerini Anadolu’da Osmanlı’nın kuruluş dönemlerini anlatan Kemal Tahir’in “Devlet Ana” romanında da bulabilirsiniz. Bacıbeylerin etkinliğini görebilirsiniz.

Kadını toplumun dışında, erkeğin gerisinde düşünmenin mantığında erkeğin zayıflığı yatar. Ortaçağ Avrupa’sında cadı avı ile beşyüzbini aşkın kadın öldürülmüş, kadından bu kadar korkan onları cadı ilan eden bir anlayış ilkellik bile değil sadece vahşiliktir.

Tüm bunlar düşünülünce, seks konusunda da kadının gücü erkeği korkutur. Çünkü kadın ölene kadar ve her istediği zamanda seks yapma kabiliyetine sahiptir. Erkek ise bu konuda kadına göre daha zayıftır. Viagranın icadı erkek neslinin gururunu kurtarmıştır. Çünkü sperm sayısı yüz milyonlardan otuz milyonlara inen erkek türü obaş aşağı gitmek üzereyken, yeniden doğmuştur. Kadınlara göre aklı uçkurunda olan bu tür yeniden şahlanmıştır. Fakat yine de seks konusunda kadının özellikle hayat arkadaşı olan kadının üstünlüğünü henüz kabullenememiştir. Aslında seks kadın işidir. Çünkü kadın sevdiği ile seks yapar, ama erkek öyle değildir. Seks ancak sevgi ile birleşince bir şeye benzer. O nedenle kadın işidir.

Bugün siyasetten uzaklaşayım dedim, iyi ettim mi bilmiyorum..

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..