Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Seviyeli ilişkiler...(!?)

Seviyeli ilişkiler...(!?)
 

Seviyeli bir ilişkinin sonucu genelde böyle olmalı...Ama olmayabilir de...


MAGAZİN DÜNYASINDA YAŞANAN "SEVİYELİ İLİŞKİLER"...(!?)

Çoktan beri bu konuda yani -ilişkiler- konusunda bir şeyler yazmak istiyordum ama, güncel konular bir türlü buna izin vermiyordu.

Özellikle magazin dünyasında, bu dünyanın bayanları ve erkeklerinin (manken, film oyuncuları, şarkıcı, türkücü...vb.) ağzından sık sık duyduğumuz "seviyeli bir ilişkim var" ya da "seviyeli bir ilişkimiz vardı ama yürümedi, dostça ayrıldık" veya "seviyeli bir ilişkiden yeni çıktım" gibi sözlerle, kadın erkek ilişkilerine getirdikleri farklı açılım hep dikkatimi çekmiş ve beni rahatsız etmiştir.

Nedir bu seviyeli ilişki?...

Bu magazin dünyasının kadını ve erkeği arasında başlayan bu seviyeli ilişki nedir? Bu tür ilişkinin kuralları nedir? Ben, seviyeli ilişkiden şunu anlarım. Bayan ve erkek bir şekilde tanışır; birbirlerinden hoşlanırlar (ya da son zamanların tabiri ile birbirlerinden elektrik alırlar) ve yine son zamanların tabiri ile "çıkarlar".

Bu çıkmalarda ne yaparlar? Gezerler, bir yerlerde yemek yerler, sinamaya, tiyatroya giderler, mevsim uygunsa parklarda bahçelerde gezerler, deniz kıyısında bir yerlerde çay içerler..vb. (Şimdilerde kafeler de revaçta olsa bile, belirttiğim yerler romantikliklerini hala korumaktadır, diye düşünüyorum)

Bu ilişkinin en aşırı yanları, sinemada el ele tutuşmak, kuytu bir yerde masum bir şekilde öpüşmektir.

Şimdi magazin dünyasındaki seviyeli ilişkilere bakalım...

Önce şunu söylemek isterim. Magazin dünyasındaki kadın erkek ilişkilerinin kahramanları, bu dünyanın, yani hep aynı çevrenin insanlarıdır genelde... Bunlardan ikisinin biten "seviyeli ilişkisi", aynı dünyadan başkaları ile başlayacak bir diğer "seviyeli ilişkinin" başlangıcıdır adeta... Çünkü, seviyeli ilişkisi biten çıftler, bitecek bir başka seviyeli ilişkiyi bekler gibidirler sanki...

Az da olsa, bu dünyada birbirlerinin sevgililerine kanca atmalar da olmuyor değil tabi...

Magazin dünyasını sıkı takibe alan bazı meraklı arkadaşlarım, bu tür ilişkilerin onlarcasına tanık olmuşlardır. Birinin bıraktığını, diğerinin alması, bu dünyada adeta bir kural haline gelmiştir. Çünkü, bu tür "seviyeli ilişkilerin" yaşandığı bu dünyaya dışarıdan girenlere pek rastlanmaz. Girenler olursa da, bu dünyada fazla barınamazlar; bunun nedeni de genelde bu dünyaya uyum sağlayamamalarıdır...

Bu arada, bu dünyadan olup da, bu dünyadaki yaşam tarzının kendilerine fazla bol geldiğini düşünen bazıları da, en kısa zamanda bir fırsatını bulup daha seviyeli bir ilişki için bu dünyadan ayrılmaktadır. Ancak, bu ilişkiler de, genelde kısa zaman içinde bir şekilde sona ermektedir.

Bu tür "seviyeli ilişkiler" nasıl yürürüyor?

Bu magazin dünyasında, seviyeli bir ilişkiye başlayanlar arasında bir tanışma söz konusu değildir; çünkü onlar birbirlerini zaten tanımaktadır. Elektriklenme ise, yukarıda anlattığımdan çok farklıdır. Bu tür ilişkiyi yaşayanların çoğu aynı evi paylaşırlar. Aynı ev içinde neyi paylaştıklarını ise düşüncelerinize bırakıyorum.

Bu tür birliktelikler ya da beraberlikler "seviyeli ilişki" oluyorsa, bu yaşamın "seviyesizi" nasıl oluyor acaba, diye insan merak etmektedir.

Konunun bu yanını sevgili blog arkadaşlarımın yorumuna bırakıyorum.

Yazdıklarım bir genellemedir. Ancak magazin dünyasını yakından izleyenler, yukarıda yazdıklarımın her durumuna bir veya birden fazla örnek verebilirler. Bu dünyada da, gerçek seviyeli beraberlikleri, birbirlerine saygılı bir şekilde yürütenler de mutlaka vardır. Onlar da zaten bu ilişkilerini, genelde evlikle sonuçlandırıyorlar.

Bu arada, bu tür seviyeli ilişkiler, resmi nikahla daha da "seviyeli" bir hale getirilmeye(!?) çalışılıyor ama, bu 5, 6 ve 7 kez takrarlanınca "seviyeli ilişki" biraz zedeleniyor.

Bloğum, bazı arkadaşlarıma göre çağdaş bir yaşamı anlamadığım şeklinde yorumlanabilir... Bu çağda, benim gibi düşünenlere "dinozor" ya da "fosil" denebilmektedir, ama olsun; ben, bir göz göze gelmenin verdiği heyecanı bir ay süreyle yaşayanlardanım.

cdenizkent

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..