Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Seviyom işte

Seviyom işte
 

Avrupalı sosyalistler Recep Tayyip Erdoğana demişler ki: Gelin sizi de aramıza alalım. Erdoğan da demiş ki: CHPni atın, ondan sonra. Ba ba ba. AKP, Sosyalist Parti olmuş. Kendi deyimleri ile, gomonist. Allahım sen aklıma mukayyet ol. Hani, sosyal demokratlar, komünist idi. Ne oldu? 

Başbakan bu güne kadar birçok yeri dolaştı. Birçok miting yaptı. Ne dedi, Kanal İstanbuldan gayrı. Hatırlayan var mı? Recep Tayyip Erdoğanın bir tek düşmanı var, ATATÜRK DÖNEMİNİN CHPsi. Bu günkü CHP sini bile, o günkü, CHP ve ATATÜRK ile vuruyor. Geçtiğimiz günlerde, TV kanallarının birinde, bir söyleşi vardı. Başını sarıp sarmalamış Hatun dedi ki: Ben Atatürkü sevmiyorum. Program sunucusu, biraz şaşırmış; iyi de ülkemizi kurtardı, düşmanları yurdumuzdan kovdu, esaretten kurtulduk, diyecek oldu. Hatun dedi ki: Kurtarmasaydı. İngilizler, Fransızlar olurdu, daha özgür yaşardık. Özgürlükten anladığı da, kafasındaki sarıkdı. Demek ki: R.T. Erdoğan ın, Atatürk polemiği, yerine yerleşiyor. 

Erdoğan ın, hiçbir söylemi ve projesi yok. Çılgın olanının dışında. İSTANBUL KANAL. Bu çılgınlığın olabilirliği yok. Ama olursa, tek bir faydası olur, kanalizasyonları kanala bağlar, oradan da denize boca ederiz. Kanal İstanbul, taşısa taşısa, İstanbul un b.k unu taşır. İstanbulu b.k götürüyor. Bu kanal kurtuluş olabilir. 

Bir TV kanalının da seçim otobüsü var. Bunlar da dolaşıp, vatandaşın nabzını tutuyorlar. Geçen gün izledim. Biri sarıklı, biri başı açık iki genç kızla konuşuyorlardı. Başı sarıklı olan AKPye oy vereceğini söylüyordu. Neden diye sorulunca. Ne bilim, Erdoğanı seviyom ondan. İyi de neden seviyorsun? Ne bilim, seviyom işte. Nesini seviyor? Karizmasını, yürüyüşünü, duruşunu. Son zamanlarda Türk sineması Jön çıkaramıyor. İşte bu boşluğu Erdoğan dolduruyor. Nayır, nolamazın yerini de, one mınut alınca, manzara tamamlandı. Ne bilim, seviyom. Recep Tayyip Erdoğanın yaptıkları belli. Yapamadıkları da belli. Yapamayacakları da belli. Geriye ne kalıyor. Atatürk, CHP ve din 

Kılıçdaroğlu ve CHP, projelerle çıkıyorlar insanların karşısına. Projelerin çılgınlığı yok. Aile Sigortası. Askerliğin kısaltılması. Emeklilere yaşam hakkı. Eğitim sorunları. Yoksulluk ve İşsizlikle mücadele. Neden CHP denilince, insanlar bunları sıralıyorlar. Ne bilim, seviyom işte diyen yok. Başbakan dedi ki: CHP sağcı değil, solcu da değil. Siyasi Parti de değil diyecek, diyemiyor. Erdoğan, CHPden korkuyor. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..