Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '16

 
Kategori
TV Programları
 

Seviyor Sevmiyor'a uluslararası ödül müjdesi!

Seviyor Sevmiyor'a uluslararası ödül müjdesi!
 

Her sektörde olduğu gibi televizyon sektöründe de bilinmeyen ve kestirilemeyen şekilde, sürpriz diyebileceğimiz ataklarla öne geçen yapımlar bulunabiliyor. Bu yapımların ortak özellikleri arasında kötü başlayıp sonradan zirveye doğru koşmak ya da tutmaz denilmesine rağmen iz bırakacak şekilde başarılı olmak gibi durumlar bulunuyor.

Bahsi geçen bu özellik türlerinden ilki için güncel bir örnek verme şansımız olsa, sanırım en net örnek ATV'de yayınlanan Seviyor Sevmiyor dizisi olur. MF Yapım tarafından ekrana sürülen ve bir Kore dizisinin uyarlaması olan Seviyor Sevmiyor'un durumu gerçekten derslik nitelikler taşıyor. Sert bir kroşe yedikten sonra şaha kalkan ve rakibini yumruk manyağı yapan bir boksör edası var dizide.

Çünkü çarşamba akşamları yayınlanmaya başladığında şirin ve etkisiz bir hali vardı. Ardından 15 Temmuz olayının patlaması ile 1 aya yakın ekrana gelmedi. Ardından bu kadar olayın ardından yeniden ekrana geldiğinde ciddi bir kayıp yaşaması bekleniyordu. Bu kayıp durumunu gören ATV, diziyi hemen çarşambadan pazara kaydırdı ve altın değerinde bir hamle yaptı.

Pazar akşamının daha sakin olmasından yararlanan ve sosyal medyadaki kitlesinin artışı ile daha da şahlanan yapım çıktığı zirveden bir daha inmedi ve hep orada kaldı. Hatta ekranların gediklilerinden olan O Hayat Benim'e bile göz açtırmadı, geçilmedi.

Bu kadar ani ve önemli şekilde yükselen diziye bir müjde de Kore'den geldi.

APAN adı verilen Asia Pasific Actors Network Drama Ödülleri'nde aday olarak gösterilen Seviyor Sevmiyor, ödül sahibi oldu. 2 Ekim Pazar günü düzenlenecek tören ile sahiplerini bulacak bu ödül törenine Seviyor Sevmiyor dizisini temsilen başroller Gökhan Alkan ve Zeynep Çamcı katılacakmış. Törenin fotoğrafları ve görüntüleri muhtemelen sosyal medyada yer alacaktır. Ki bu ödül ülke adına da bir ilki temsil ediyor.

Ne olursa olsun, dizinin yükselişini ve buralara kadar gelişini kutlamak gerekiyor. Takır takır dizilerin kaldırıldığı bir sektöre bu şekilde damga vurmak çok zor çünkü.

Alkışlar Seviyor Sevmiyor'a !

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..