Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Seviyoruz seni Bettina...

Seviyoruz seni Bettina...
 

 
Bütün bir Meclis korkabilir mi, çekinebilir mi? Bunu bir kez daha Alman Parlamentosunda gördük… Bütün partiler birleşip , “grup kararı aldık” diyerek Tasarı’ya Evet oyu verirken, bir tek Alman, her şeye karşın elini kaldırarak “Hayır” oyu kullandı. O anda bütün kamuoyu ve gazeteciler Betine Kudla’ya odaklandılar.
 
Bu olay da gösteriyor ki, Meclisteki Milletvekillerinin tek tek vicdanları serbest bırakılmıyor. Bağlayıcı karar aldık deyince, herkes Başkan’a karşı başını eğiyor. Gerçi  Şansölye Merkel dünkü karar alınırken Meclis’te değildi ama Partisinin kararını etkilediği biliniyor. (3.6.2016)
 
Alman Parlamentosu’nda 1915 Ermeni olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımlayan tasarıya ‘hayır’ oyu veren tek isim olan Bettina Kudla bir anda Türkiye’nin ve dünyanın gündemine oturdu.
 
631 milletvekilinden bir tek Bettina Kudla‘soykırım’a 'hayır' dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in genel başkanlığını yaptığı CDU partisinin üyesi Kudla, Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert'in iki defa sormasına karşın ısrarla hayır oyu kullandı. 
 
Federal Meclis'te ‘Ermeni Soykırım tasarısına ret oyu veren Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekili Bettina Kudla “Başka ülkelerde meydana gelen tarihi olayları değerlendirmek Federal Meclis'in görevi değildir. Meclise sunulan önergede kaynak olarak tarihçilerden bunun soykırım olduğunu gösteren bir değerlendirme yok. Bu önergenin politik ve mali sonuçlarını şimdiden öngörmek mümkün değil” diyerek, neden ret oyu kullandığını açıkladı.
 
Kudla, bu karar yüzünden Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin bozulabileceğine dikkat çekerek, “Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan sığınmacı sözleşmesine da zarar verebilir. Bunun sonucu da hem sığınmacı hem de mülteci sorununun çözümüne zorlaştırır. Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşmanın bozulması çok ciddi insanı sonuçlara ve Almanya için büyük mali yüke yol açar” dedi. (hürriyet.com.tr)
 
Kudla ayrıca Almanya'nın suçlanmasına da karşı çıkarak, “Alman İmparatorluğuna da Ermeni tehciri olaylarında suç ortağı sonucuna varmak da doğru değil. Bu sorumluluğun neden kaynakladığı da önerge belirtilmiyor.
 
Yapılan oylamada hayır oyu kullanan Bettina Kudla, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada “Başka ülkelerde meydana gelen tarihi olayları değerlendirmek Federal Meclis'in görevi değildir. Meclise sunulan önergede kaynak olarak tarihçilerden bunun soykırım olduğunu gösteren bir değerlendirme yok. Bu önergenin politik ve mali sonuçlarını şimdiden öngörmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.
 
1962 Münih doğumlu olan Bettina Kudla, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Leipzig  Milletvekili.
 
Alman Meclisi’nde bulunan ve tasarıya “Evet” oyu veren Türk asıllı 12 milletvekili, hiç utanmayacaklar mı? Bu insanlar bir daha ne yüzle Türkiye’ye gelebilirler ki…
Bunların, Hristiyan Demokrat Partisi üsesi Sayın Bettina Kudla’dan öğrenecekleri çok şey var.
 
Bu olay da gösteriyor ki, insanlar, hatta Milletvekilleri etki altına alınabiliyor ama bütün vicdanlar değil.  
 
Görün bakın Bettina Kulda insanlığa ne dersi verdi. Bu bir insanlık dersidir.
Bunu herkesin anlamaması, çok yazık!
 
Ya o Türkler, bizim gözbebeğimiz Türkler… Bizi öylesine kırdınız ki.. Size bir görev veriyoruz. Biraz daha Tarih çalışın. 523 Bin Türk Anadolu’da kimler tarafından katledildi. Onu çözümleyin. Bu ders size yeter. Ama sizde anlayacak beyin ve yürek kaldı mı?
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..