Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevmek mi ? Sevilmek mi ?

Sevmek mi ? Sevilmek mi ?
 

Sizce sevmek mi ? Daha güzel sevilmek mi ? Bu soruyu sorunca akla hemen bir kurt düşüyor, değil mi acaba, acaba hangisi diye. Evet benim aklım ise şöyle karışıyor, sevince insan kendinden emin olur. Evet dersin kendince tamam seviyorum, sevilmek el üstünde tutulmakta çok hoşumuza gider, hele ki biz bayanların işte burada durumlar çok karışık bir hal alıyor. Ulan hangisi diye ?

Sevme ve sevilme, yaratılışta fıtrata yerleştirilmiş bir insani ihtiyaçtır. Bence sevilme ihtiyacı da sevgiyle beraber gelir. Bunlar birbirinden bağımsız değildir. Genel anlamda "seversen sevilirsin" önkabulü vardır ama bu yaşamda her zaman böyle olmaz. Bir insanın sevilmediği halde sevmeye devam edebilmesi çok zordur. Edebilenler yaşamı arabesk olarak görmek isteyen ya da trajedi içerisinde yaşamayı yaşam tarzı olarak seçen tiplerdir. İnanın onların aşkı karşılık bulsa ya kalp krizinden giderler ya da sırf karşılık bulduğu için aşkları o anda biter...  Sevgi dayanışmadır. Sevgi ve paylaşım ayrıca iki insanın birbiriyle dayanışması demektir. Tek yanlı dayanışma olmaz. Peki insan sevildiği zaman mı sevmelidir? Bu böyle olursa bunun adı bencillik olmaz mı? Yani sen aldığın ölçüde seviyorsun... Oysa sevgi bir tepki değildir. Eğer siz, "beni severseniz, ben de sizi severim" diyorsanız bunun adına ticaret derler, alış veriş derler. Sevmek aynı zamanda karşılık beklememektir. Sevgi, sevdiğiniz kişiye karşılıksız olarak sunduğunuz bir armağandır. Karşılık beklemek yanlıştır. Yok, o beni severse ben de onu severim. Şu şöyle olursa bende şöyle yaparım. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı sevgi falan değildir. Eğer sevginizi karşılıksız olarak sunduğunuz kişiden de karşılık görüyorsanız işte uzmanlar burada sevgi kelimesini kaldırıp aşk kelimesini ekliyorlar. Sonuçta insani bir duygu ve her insanın başına her ikisi de gelebilir...

Sevdiğiniz kişi tarafından hiç sevilmeyebilirsiniz. Veya sevildiğiniz kişiyi hiç sevmeyebilirsiniz. Bunun toplumda pek çok örneği var. Yani bu olay 2 + 2 = 4 gibi bir şey değil.

Sonuç olarak, sevilmek elbette önemlidir. Fakat diğer yandan unutulmamalıdır ki, karşılığında sevgi alamadığı birini sevmek insanı yıpratır ve duygularını çökertir. Bu nedenle sevilmek her ne kadar önemliyse de bence sevmek daha önemli ve önceliklidir.

 

 

 
Toplam blog
: 14
: 5566
Kayıt tarihi
: 03.01.13
 
 

Merhabalar öncelikle şunu söylemeliyim ki yazmayı  seviyorum. Düşüncelerimi, duygularımı ve kimi ..