Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sevmek mi? sevilmek mi?-I

“Sevmek”mi? “Sevilmek” mi? En çok hangisini tercih edersiniz?

Bu soruyu, bazılarınız sevilmek, bazılarınız sevmek, bazılarınız  ise “ikisi de birlikte olmaz mı?”  şeklinde yanıtlamış olabilir. Kesin kararınızı vermeden önce aşağıdaki küçük analize bir göz atmanızı öneririm.

Sevmek işine soyunmak istiyorum diyenlerdenseniz; sevmek için, kendinizi tanımanız gerekir. Çünkü zihin, beden ve ruhunuzun neleri sevdiğini öğrenmeden sevmek olmaz. Bu da bir sürü yeni deneyime “evet” demek anlamına gelir.  Bu sayede sürekli gelişme fırsatını yakalarsınız

Sevilmek,daha çok başkalarına hizmet etmekle ilgilidir. Kişi, kendisini nasıl sevdireceğini insanlara hizmet ederek öğrenir.  Fakat başkalarına hizmet ettiği sürece kişi hayallere veda etmesi gerekecektir.

Sonuç olarak sevmek, kişinin kendisini keşfetmesi, sevilmek ise başkalarını keşfetmesi ile ilgilidir. Sevilmek istiyorsak, kendimizi düşünmeyi bırakmalı, sevmeyi istiyorsak, kendimizi tanımaya odaklanmalıyız.  Hem seveyim, hem sevileyim dersek olmaz. Çünkü  sevmek ve sevilmeye giden yollar birbirinden farklıdır.

Tabii bir de “bu kimin işi” konusu var.  Örneğin, Sevilmek” diğerlerinin ya da Allah’ın işidir. Şimdiye kadar, başkalarının özgür iradesine müdahale ettiğinizde ne kadar mutsuz olduğunuzu fark etmiş olmalısınız.  “Sevmek” bizim işimizdir. Çünkü sevmek için başkalarından yardım almaya gerek yoktur

Bu konuya bir sonraki haftaki yazımda da devam edeceğim.

Her daim sevgi ve ışıkla

Nefestr.com

Sibel Kavunoğlu

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..