Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '14

 
Kategori
Deneme
 

Sevmek nedir?

Sevmek nedir?
 

Sevmek nedir? Hoşumuza giden bir şey midir? Yoksa hoşumuza gitmese de seveceğimiz bir duygu mudur sevmek? Hoşumuza giden, sevdiğimiz eşimizi çocuklarımız sevmek dışında, tüm insanları sevmek. Onlarla beraber olmak, muhabbet etmek azda olsa onların sıkıntılarına derman olmak, değil midir?

Yeryüzünü cennete çevirme hayalinin peşinde koşmak, yeryüzünü kâbusa dönüştürmek yerine güzellikleri yetiştirmek, güzellikler ile beraber olmakta sevmektir.  Hayat bazen hüzünlü olsa da daima umut vericidir, tertemiz gerçekler doğrular ile beraber olmakta sevmek değil midir? Geleceğin inşasına katılmak, gönlümüzde yetiştirdiğimiz sevgilerimizle hayatımıza yön veren düşüncelerimizin iradesi ile olmak, güzellikleri sunmak güzelliklerin akan nehirde yatağını bulmasına yardımcı olmak da sevmektir.

Bazen gurbet illerde ıssız ve ücra bir kasabada bir okulda okuyan öğrencinin veya öğretmenin dertlerine derman olacak imkânımız var iken koşmak, imkânımız yok ise onun ıstırabını gönlümüzde duymak paylaşmak, bazen hapishanelerin soğuk betonlarında üşüyen mahkûm gibi üşümek-elinden istemeden ya da şartların zorlaması ile oraya düşen-gerekir.

Önce kendimize kendi hatalarımıza, sonra insanlara bakacağız ve hatalarını yüzüne vurmadan sevgi ile sararak yaşayacağız. Yaşayan ve yaşatan yürekler olacağız ve hayata bu temennilerin güzelliği ile bakacağız ve şunu söyleyecek dillerimiz” sizleri seviyorum sizler birer çiçeksiniz solmayan, solmanıza imkân verilmeyen yüreklersiniz güzelliklersiniz”. Sizler ne dersiniz bu konuda haydi çekimser kalmayın katılımcı olun. Selam ve dua ile.

Mehmet Aluç

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..