Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '16

 
Kategori
Deneme
 

Sevmek

Sevmek
 

Birine kalbini açtığında, gideceği ilk yer en kırıldığın yerdir. Sevdiğinde birini, dokunduğu ilk yer silinemeyen izlerindir. Özlediğinde, titrer kalbin soluk soluğa. Kızdığında, kıvılcımların ateşe sarılır, kül eder sıcağıyla.
Her defasında yeniden toparlanıp kalktığında ayağa, kendine kaçarsın başta. İçindeki senle konuşursun. Tekrar burkulmasın diye yüreğin, giderek yükselen duvarlarını örersin. Zaman geçer… Zaman geçtikçe sen büyürsün. Büyüdükçe alçak gelir duvarların.
Bittiğin yerden başlarsın. En dağıldığın yerden toparlarsın kendini. En buğulu köşende ağırlarsın güneşi. En fırtınalı uçurumlarına dizersin merdivenlerini…
 
Sevmek, bir denizin hikayesindedir. Kıyıya vuruşlarında hırçınlığı, dalgasında heyecanı, mehtabı ağırlayışında sevgisi, uçsuz bucaklığında özlemi, boğazı yakan tuzunda tarifsizliği saklıdır.
 
Sevmek, bir yaprağın hikayesindedir. Rüzgara direnişinde sadakati, yeşilinde tazeliği, sarısında hüznü, dökülüşünde ayrılığı saklıdır.
Sevmek, duvara asılı tabloya sarılan çerçevenin hikâyesinde, sevmek, kurumuş papatyanın solmayan renginde, sevmek, buğulu gözlerin derin dalgınlığında, sevmek, kenarını kıvırdığın sayfanın bükülen boynunda…
 
Minik parmaklarıyla, elini kocaman kavrayan çocuğun güvenidir, sevmek. Gözlerin etrafındaki çizgilerin hikâyesidir. Yıllara direnmeyip, en soğuk mevsimi ağırlayan her bir saç telinin, bembeyaz saflığıdır. Adımların eskidiği kaldırımlarda, köşelere itilen yaprağın haklı gururudur. Ateş böceğinin soğuk aydınlığı, kulağa dokunan eşsiz ezgisidir. Kirpiklerin ucunda asılı duran gözyaşının, ha düştü ha düşecek tedirginliğidir.
 
Bir hikâyedir sevmek. Mutsuzlukla noktalanmayan, mutlu sona da varmayan; sonsuz kere yeniden başlayan hikâyenin ön sözüdür. Hangi duygu girerse girsin rolüne, sevmek hep baş kahramandır. Virgüllerle doludur, noktalara vedadır. Sayfalar tükense de, mürekkep bitse de, sonu sonsuzluğa sarılıdır...
 
Toplam blog
: 13
: 561
Kayıt tarihi
: 14.04.16
 
 

Yazar ..