Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '20

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevmekte Son Nokta

            İnsanoğlu yaratılıştan doğası gereği bir miktar ' narsisttir'. Kendine, içten içe de olsa neredeyse  hayranlık derecesinde bir beğeni besler ; bu durum ileri boyutta ise bir anlamda da sağlıksız , bir nebze kusurlu bir bakış ya da yaklaşım oluşturur. 

            Temelde dünyaya geliş amacımız; bu kusuru, eksiği tamamlamak üzerine kurgulanmış bir senaryo gibidir. O yüzden ' sevmek' büyük bir sınavdır, hepimizin ortak sınavıdır. Hayat, bir anlamda önce kendimizi doğru sevebilmek sınavıdır. Kendimizi doğru, yeterli ve ölçülü sevmeyi öğrendiğimiz derecede sevgiyi alıp verme dengesini kurabiliriz..

            Esasen, paralel disiplinlere has öğreti ve bilgi alanlarının temelinin ve hatta ' kavgaların', 'hakların', 'mücadelenin' , 'çekişmelerin' dahi bu sevme kusurunu sağaltmak bilinci üzerine kurulu olduğunu söylemek mümkündür. Dönüşümüz; ' eve', 'yuvaya' yani kendimizedir. Bu yolculuk kendimize aynı zamanda bizden bizedir yani özümüzedir. İşte o yüzden ; '' ilim ilim bilmek, ilim kendini bilmektir'' (Y.Emre) İnsan, 'eşref i mahlukat ' ; yaratılmışların en şereflisi, aynı zamanda da ayine i sabite yani yaratılışın gizli gerçeği, aynasıdır. Hayat başarımız, işte o aynaya baktığımızda kendimizi ne kadar, nasıl ve neyle şereflendirdiğimizle alakalıdır. 

            Yaşamın kendisi tümden bir 'sınavdır'. Sonunda birliğe vuslat vardır ; vuslat , en'el aşktır, en'el haktır bir başka deyişle Allah'a dönüş yoludur bu yol. Mekansız ve zamansız bir yolculuktur bu dünya. 

            İnsan, ömrü boyunca ışığı arayan ve onun etrafında onun uğruna dönüp duran pervane böceği gibidir. Işık ise aşktır, sevgidir, yaradandır, yardır, yaradır, yaratıdır, yaşamdır, bilgidir, kaynaktır, özdür. Gerektiğinde kanatlarını yakma pahasına ışığı bulma çabasıdır insanoğlunun asıl yolculuğu.

            

            

 
Toplam blog
: 174
: 269
Kayıt tarihi
: 20.11.08
 
 

Yazmak bir sevda ..