Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevmenin rengi

Sevmenin rengi
 

Sevmek’ti bir önceki yazımın başlığı. İlk cümlesi de, Sevmek ve sevdiğini gözünden bile sakınmak… Yazı eski aslında ama gün yüzüne çıkışı yeni. Eski de olsa, zaman geçtikçe, her yeni okuyuşta yeniden onaylamak, yeniden yaşamak ilk yazıldığı andaki duyguları, garip bir ürperti oluşturuyor.

Sahi, sizde de olur mu böyle şeyler? Yeniden yaşadığınızı düşünür müsünüz geçmişte yaşadıklarınızı?

“Ben bu anı yaşamıştım” türünde bir yanılsama değil anlatmaya çalıştığım. Duyguların sürekliliği, aynı duygular içerisinde uzun zaman kalmanın güzelliği, aslında söylemek istediğim.

Sevmek, çok sevmek olunca yaşanan, bu duygu içerisinde kalmak, sürekli yaşamak bu duyguyu, derin bir ürperti oluşturuyor insanda. Kendini şöyle bir yokluyor ve yaşadıklarının gerçekliği karşısında karşı konulmaz bir mutluluk hissinin tadını alıyorsun damaklarında.

“Mutluluğunu sağlayabilmenin hazzı ile üzüntüsünü yok edememenin kederi içinde gidip gelmeler” diye bir ikilemden söz etmiştim o yazıda. Yaşanan her anda bunlardan biri ile yüzleşmek gerekmekte. Yaşam böyle çelişkili duygular içerisinde bıraktıkça, sevinç ve üzüntü arasında gidip geldikçe insan, imbiğinden süzülenler de biri birinden farklı damlalar oluyor işte.

Üzgün, yorgun, omuzları düşmüş, kanadı kırık gördüğünde, bu hali gidermek istiyorsun. Bunu yapabildiğinde yaşadığın haz ile yapamadığında yaşadığın keder her defasında nasıl da benzeşiyor.

Yeniden yaşamak dediğim böyle bir şey işte. Tekrarlanan, benzeşen iki duygu. Ak-kara gibi bir zıtlık ve keskinlik olmaz çoğu zaman. Duygular, siyah ve beyazın iki ucunda yer aldığı bir renk spektrumu üzerinde gidip gelir. Ama tüm renkler tanıdık. Defalarca yaşanmış renkler.

Bu renklerin hangisini hazza hangisini kedere eşitlemek isterseniz siz onu yapın. Ama insanın üzerinde kalmak isteyeceği renk, bu durumda herkes için değişik de olsa bellidir.

 
Toplam blog
: 88
: 912
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

1969 yılında Tarsus'ta doğdum. İktisat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi mezunuyum. Amatör olara..