Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevmenin sırrı kalbindeki mutluluk olabilir mi?

Sevmenin sırrı kalbindeki mutluluk olabilir mi?
 

GÜLLER SEVGİNİN SEMBOLÜ OLMAK İÇİN YARATILMIŞLAR SANIRIM:)


Sevmek nedir? Kabullenmek? Teslimiyet? Esaret? Cesaret? Risk? Düşmanlık? Sonsuz bir dostluk? Nedir sevmek? Karşıdaki insana değer vermek, onunla bir hayatı paylaşacak kadar yakın olmak, onunla eş olmak, "tamam olmak", bir bütün olmak. Kimi zaman eksik olmak, onsuzken, ağlamak belki.

Evet, ağlamak aslında sevmektir. Geceler boyu yastığını ıslatmak. Onu gördüğünde içinde fırtınaların kopması, gözüne yaşlar dolacakken onları içine atmak, kendine bile yalan söyleyerek, sadece onun karşısında güçlü gözükmek için. Neden ki? Ağlamak güçsüzlük müdür? Asla! Ağlamaktır insanı güçlendiren her seferinde. Ağlamaktır düşünceleri yenileyen, kendini sorgulamanı, eleştirmeni sağlayan şey. Kendini tanımanı sağlar, zayıflığını bilmeni sağlar.

Karşındaki insanın da ağladığını fark ediyorsan eğer, gerçekten bir şeylerin farkındasındır, insanları tanıyorsundur. O da seninle aynı derdi çekiyordur belki, o da her gece ağlıyordur senin gibi, ama başka birisi için, senin için değil. Bunu bildiğin için hep dağınıktır kafan, yaptığın şey hata mıdır? Yaptığın şey intihar mıdır? Çok basittir cevap aslında: sen sadece seviyorsundur. Seveceksin de, sürekli birileri olacak karşında, sürekli birileri gelip geçecek hayatından. Bazen hatırlanacak geçmiş, hüzünleneceksin belki. Ama olmaz. Seviyorsun sen, bu yolu seçtin, bu patikayı çıkacaksın, bilerek paraşütsüz olarak atlayacaksın dağın tepesinden, seni kurtarması için onun da senin arkandan atlamasını umarak, eğer umduğun gerçekleşmezse, öleceksin. Bunu bilerek yapacaksın hatalarını, geri dönüşünün olmadığını bilerek, artık asla eskisi gibi olmayacağını bilerek yaparsın bunları. Ama kimse bilmez bunları niye yaptığını, deli derler sana, deli. Sadece aklını kaybetmiş bir delisindir sen, kimse bilmez aşk nedir! Hayata hep sevilmeniz dileğiyle aşkı en mükemmel derecede bulabilmeyi ve yaşayabilmeniz umuduyla sevgiler...

 
Toplam blog
: 34
: 1476
Kayıt tarihi
: 02.08.06
 
 

Psikoloji öğrencisiyim ilgi alanlarım insanlarla iletişim, bilim kurgu ve en önemlisi yazmayı sev..