Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Sex

Sex
 

anlayana.......


Yurt Kamçısı'nın dördüncü bölümünde yazdığım ve belki de çok sıradan olan bir hikayeye nispeten yazmaya karar verdim. Sex günümüz koşullarında olması gerektiği yerde ve önemde değil. Belki bir çok kişi aman zaten ne önemi olabilir diye düşünebilir. Fakat günümüzde kadın ve erkeklerde yaşanan cinsel bozukluk ya da performans eksikliği vs. gibi sorunlar bu nedenlerden kaynaklanmaktadır. Konunun ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Bugünlerde herşeyin hızlı olması çok önemli bir hâl aldı. Yiyeceklerimiz, yaşam tarzımız ve bir çok şeyi zaman yok diye ya da kısa diye çok hızlı yapmaya çalışıyoruz. Buna "fast food la" başlayabiliriz herhalde. Artık ayaküstü yemekler çok moda. Üstelik sadece dışarıda değil, evimizde de yemek için çok fazla zaman ayırmıyoruz. Çok önemli bir sorun olduğuna inanıyorum. Çünkü; gündelik yaşamımızda bizi dinç ve sağlıklı tutacak etkenlerden biri düzgün beslenmektir. Bu konuda her gün birileri birşeyler yazıyor aslında. Üstelik o kadar çok doktor çıktı ki, hepsi bilim adamı olsa gerek, kendilerini insanlığa adadılar. Belki de televizyonların verdiği ücretlere... Kim bilebilir...

Her neyse konumuz sağlıklı beslenme değil. Ama gerçekten çok dikkat edilmesi gerektiğini tekrardan vurguluyorum. Dışarıda yapılan veya satılan yiyecekleri yemektense bence gün içerisinde oruç tutmak daha mantıklı. Hem mideniz rahatlamış olur hem siz sevap işlemiz olursunuz. Tabi niyetli olması da önemli. Konumuza gelince:

Yazıma bir alıntı yaparak başlamak istiyorum. "SEX NEDİR?"

-şimdiye dek sözlükte nasıl yazılmadığına hayret ettiğim soru cümlesi..
bir yerlerde bir yazı gelmişti....zamanında...
sex nedir biliyomusun dostum? dar 1 sokakta jartıyerli 1 esmeri duwara yaslayıp, eteini kaldırmak, sonra bacaklarının arasına biiiiiiiiiiip, ve saçlarından .....
öle bişi zannımca
ya da hiç kimsenin bilmediği ya da yaşamadığı aşk ile alakalı mı desem...yazını içine etmeye başladık sonu hayırlı olsun..
sex
tanrının kadınla erkeği birleştirdiği ve ayırdığı ilahi işaretlerden biri olabilir mi ?
belki..
şu birbirini kıran
kan akıtan
zalimce birbirini ezen dünyada...bir sebep
olabilir mi?
belki
belki de belki
ne yazılabilir ki ..

Hakikaten insanlar sex in ne demek olduğunu biliyorlar mı acaba? Niçin sex yaparız? Önemlimidir? Gibi bir sürü soru gelebilir akla.

Şöyle devam etmek gerekirse; "sex kutsaldır. Onu öyle işiniz bitince bir kenera atamazsınız. İhtiyacınız vardır. Yaratılışnızın gayesidir" ve böyle devam edebilirim. Benimde çok değer verdiğim ve kesinlikle üstünde durduğum hassas konulardandır.

Osho derki: "sex i öyle hızlıca yapıp kendinize eziyet etmeyin. Onu tadına varıncaya kadar sürdürün. Yani ilk önce sevişin. Belki saatlerce sürebilir ama aksi takdirde o kutsal işi hızlıca bitirip bir kenara atarsanız, kadın depresif bir hal alır ve kendini kullanılmış bir bez parçası gibi görür. Erkek ise çoğu zaman belli etmezse bile içinde yaşadığı pişmanlık arzusuna yenilir."

Aslında yukarıda yazdığım bir kaç cümle veya alıntı; bu işin daha ne kadar sorunlara neden olabileceğini anlatmaya yetmiyor. Bende haddimi aşmamak için çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Bu konuda uzmanlar var ve üstelik internetten araştırma da yapılabilir. Türk kültüründe biraz ayıp olarak adlandırılan "sex" bu kavramın dışına çıkamadığı için, yanlış anlaşılmalara meyil veriyor ve bir çok kişi bundan müzdarip bir durumda. Şimdi ise başka bir site den aldığım bir kaç yazı ile alay tarafında göstermek isterim:

1 anlatılmaz tadına varılır::zevkin everest noktası yada himalayalarda uçmak gibi bir şey:::tecrübe konuşuyor yani
2 aşksız çekilmeyen koku ter ve sıvılar toplamı
3 hazsal seslerin müziksel platformda yapılabildiğinin en iyi göstergesi.

Belki çoğu zaman tarifsiz bir zevkten bahsediyoruz. Ama ne olursa olsun bir çok problemin kaynağıda yanlış bir sex anlayışı. Aslında idare tarafından yanlış anlaşılmazsa ben bu konuya devam etmek isterim. Ki ben gönderirim, onlar yayınlarlar mı bilmiyorum. Gençliğin bir çok şeyi bilmesi gerektiğine inanıyorum. Ancak o zaman tecavüz gibi olayların önüne geçebiliriz. Utanılacak bir şey değil. Bizler arkadaşlarla yanyana geldğimizde gayet rahat bir biçimde konuşuyoruz. Belki bizde de çekinenler, yüzü kızaranlar oluyor ama kimse haddini aşmadıktan sonra problem olacağına inanmıyorum. Hayat bir oyun ve belki de bunun içinde tek gerçek"sex-tir". Bizim var olmamızı sağlayan, yaşama atan o olay işte.

Araştırın, sorun, soruşturun.

Yukarıda Osho adlı bilgeden alıntı yaptığım cümle tamamı ile onun kitabından okduğum fakat benim düşüncelerimde kalan kısmıdır. Yoksa benim gibi labali bir şekilde geçmiyor kitabında. Herkesede önerebileceğim bir kişiliktir. SAYGIYLA

 
Toplam blog
: 59
: 588
Kayıt tarihi
: 08.05.09
 
 

Hayata dair çok fazla beklentim var aslında, fakat bu beklentileri karşılayabilcek zamanı yaratma..