Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Seyfi Teoman'ın erken vedası

Seyfi Teoman'ın erken vedası
 

Genç yönetmen Seyfi Teoman yaşamını yitirdi. Bazı yerlerde trafik kazasını 35.yaş günü olan 18 Nisan’da geçirdiği söyleniyor. Bazı yerlerde ise 16 Nisan olduğu yazılmış. Fark etmiyor! Fark eden tek şey 35 yaşında bir fidanın zamansız bir şekilde aramızdan ayrılmış olması.

Önceleri 35 yaş şiirinin etkisiyle 30 yaş üstü herkes ne kadar da büyük görünürdü gözüme. Şimdilerde bakıyorum da, 35 yaş dediğimiz nedir ki? Kim bilir ne hayalleri vardı, yapmak istedikleri ve sadece kendisinde saklı kalan projeleri.

(…)

Kayseri’de 1977 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz’da film yönetmenliği eğitimi aldı.

2004 yılında çektiği kısa filmi Apartman, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı. 2005 yılında ilk uzun metraj film senaryosu Tatil Kitabı’yla Rotterdam Uluslararası Film Festivali Hubert Bals Fonu’ndan ‘Senaryo ve Proje Geliştirme Desteği’ kazandı. İlk filmi Tatil Kitabı, 2008 yılında 58. Berlin Film Festivali’ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya galası yapılan film, Türkiye’de 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da En İyi Film ve FIPRESCI ödüllerini kazandı. İkinci filmi “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”, 61. Berlin Film Festivali’nde yarışma bölümüne seçilen Teoman, kaza geçirmeden önce üçüncü filminin senaryosu üzerinde çalışıyordu.

Bakırköy E-5 Karayolu’nda motoruyla kaza yaptığı kazadan sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç yönetmen, hemen yoğun bakıma alındı. Beyin kanaması geçiren ve sağlık durumu bir türlü düzelmeyen ünlü yönetmen hayatını kaybetti.

***

20 günü aşkın süredir hayata tutunma mücadelesi verdi. Sonrasında daha fazla dayanamadı ve hayata gözlerini yumuverdi.

Ne soğuk kelimedir ölüm. Yaşamaktan korkarken, ölümle her an burun buruna olduğumuzu öyle bir unutuyoruz ki bazen…

Adını duyduğumuz yerde kanımız donuyor adeta. Hayatın gerçeği evet ama bu gerçek her dile geldiğinde, birini alıp gittiğinde sızı oluyor yüreklerde.

Seyfi Teoman;

Mekanı cennet olsun…

Allah yakınlarına sabır versin.

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..