Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Şeyh papazın kızına âşık olursa...

Şeyh papazın kızına âşık olursa...
 

Eğer Ay'a âşıksan Ay'ın ışığı Güneş'ten daha parlaktır...

İnsanlar aşktan niye korkar?

Cevap veriyorum:

Aşkın kendilerini değiştirmesinden korktukları için.

Çünkü kimse düzenini bozmak istemez, bu yüzden herkes: "Kafama göre birini bulamadım." teranesinin arkasına saklanır. Aslında birçoğunun aradığı aşk filan değil şirket ortağıdır. Dünya görüşüyle çelişmeyecek, âdetler, gelenekler, kültür bakımından çatışma yaratmayacak, ailenin de beğeneceği, kazancı yerinde, eli ayağı düzgün bir "âşık" aranır. Bu tarife uygun olan biri bulunamazsa asgari müştereklerde buluşulur.

Aşk sevgiliye kul köle olmaktır, onun kapısında yatmaktır.

Aşk sevgiliye tâbi olmaktır, onun için sorgusuz sualsiz ölüme gitmektir.

Biliyorum bunları okudukça gülüyorsunuz, nerde böyle âşıklar diyorsunız... Bakın size bir hikâye anlatayım:

Bin yıl önce gezgin dervişler şeyhlerinin önderliğinde dolaşıyorlarmış. Geze geze Bizans'a gelmişler. Orada şeyh hazretleri Papaz'ın kızını pencereden görünce eli ayağına dolaşmış, dili damağı kurumuş, gözlerine uyku girmemiş, kursağından bir lokma ekmek geçmemiş, beyninde hep o güzelin yüzü, kulağında sesi varmış... Bir hafta kimseyle konuşmamış, dervişlerini gözü görmez, onları tanımaz olmuş, kendinden geçmiş, bambaşka biri olmuş. Dervişler çok şaşırmışlar bu duruma. Koskoca şeyh bir papazın kapsında yatıyor, papazın dilber kızının aşkıyla yanıp tutuşuyor. Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bir derviş olsa bunu yapan, iş kolay...Ama şeyh olunca iş değişir. Çaresiz bir şekilde beklemeye başlamışlar..

Şeyh nihayet açılmış dünya güzeli kıza. Kız nazlar etmiş, cilve yapmış, şeyhi iyice kendisine bağlamış; şeyh artık sahibine sadık bir köpek gibi papazın kapsında yatmaya başlamış. Gel zaman git zaman kız demiş ki: Şayet beni istiyorsan, derviş elbiselerini çıkaracaksın, Hristiyan olacaksın, boynuna da haç asacaksın." demiş. Şeyh hiç sorgulamadan kabul etmiş... İş bu noktaya gelince dervişler yalvar yakarı da kesip şeyhlerine kızmışlar ve memleketlerine geri dönmüşler.

Geri dönünce bu acıklı olayı anlatıp şeyhlerini kınamışlar. Bunları dinleyen bir din bilgini dervişlere kızıp: "Şeyhiniz doğrusunu yapmış; aşk teslim olmaktır."demiş. "Gerçek aşka inanan insan sonunda doğru yolu bulur." diye eklemiş.

Bu sözler üzerine dervişler hatalarını anlayıp şeyhlerinin bulunduğu şehre dönüp dua etmeye başlamışlar. Bu arada kız şeyhle evlenmiş. Dervişlerin duaları kabul edilmiş ve şu olay gerçekleşmiş. Bir gün kız şeyhe demiiş ki: " Sen ne büyük bir aşkla sevdin ki benim için dinini bile bıraktın demek ki gerçek sevgi, gerçek inanç seninkiymiş ben de Müslüman olmak istiyorum."


Hikâye mutlu sonla bitmiş.


Evet aşk değişmekten korkmamaktır.

Aşk sevgili için erimek

Aşk sevgili için donmak

Aşk sevgili için buharlaşmak

Aşk sevgili için şarkı sözü olmak

Aşk sevgili için ....

 
Toplam blog
: 114
: 1620
Kayıt tarihi
: 01.08.07
 
 

1964'te Ankara'da doğdum. Meslek lisesinin elektrik bölümünü bitirip fabrikada ve şantiyede çalıştım..